3 x viiniä hernekeiton kanssa

Laskiainen on perinteikäs kansanjuhla, johon kuuluvat oleellisesti pulkkamäki ja herkulliset laskiaispullat – sekä hernekeitto. Tuo kaikille tuttu perinneruoka jakaa mielipiteet tasaisesti. Toisille se on ruoka, jota vältetään aina vain kuin on mahdollista. Osalle kyseessä on taas makunautinto, johon yhdistyy muistoja aina lapsuudesta aikuisuuteen. Ja vatsan täyttyminen on varmaa.

Mutta oletko koskaan ajatellut yhdistää hernekeittoa viinin kanssa? Tiedämme, ensi kuulemalta pari ei kuulosta kovinkaan luontevalta, mutta uskoisitko jos sanoisin yhdistelmän toimivan todellisuudessa mainiolla tavalla? Ja että oikein valittu viini täydentää makunautinnon, sekä nostaa muuten arkisen ruokailuhetken uudelle, lähes juhlantuntuiselle tasolle?

Esittelemme alla kolme viiniä, jotka sopivat yhteen hernekeiton kanssa – kokeile rohkeasti!

 

Stadlmann Rosé St.Laurent

Mikä? Raikas ja ryhdikäs roseeviini Itävallasta Stadlmannin viinitalolta, jonka kaikki viinit tuotetaan luonnonmukaisin menetelmin. Erinomainen ruokaviini, ja hinta-laatusuhteen osalta yksi parhaista roseeviineistä.

Alkuperämaa: Itävalta

Minkä kanssa sopii? Ruokaisten salaattien, kanan ja kalkkunan, kalaruokien sekä suolaisten piirakoiden kanssa.

Hinta Alkossa: 13,89 €

Tärppitieto: Viini valmistetaan Thermenregionin luomutarhoilla. Alueella on lähemmäs tuhatvuotinen historia Itävällan viininviljelyn kehtona ja se on saanut nimensä kuumista lähteistä, joita jo roomalaiset aikoinaan käyttivät.

 

 

 

 

Dom Dinis Reserva

Mikä? Täyteläinen ja tanniininen punaviini portugalista Vidigal Wines tuottajalta, jonka juuret yltävät aina 1900-luvun alkuun asti. Syvän tummanpunaisen viinin maussa on tummaa kirsikkaa, viikunaa ja mausteita, jälkimaku on moniulottoinen ja pitkä.

Alkuperämaa: Portugali

Minkä kanssa sopii? Riistan, grillattujen ruokien ja naudanlihan kanssa.

Hinta Alkossa: 10,90 €

Tärppitieto: Dom Dinis Reservaa on kypsytetty kolme vuotta, josta vähintään vuosi tammitynnyrissä.

 

 

 

 

De Chanceny Vouvray Brut Excellence

Mikä? Samppanja menetelmällä valikoiduista rypäleistä valmistettu Chenin Blanc -kuohuviini. Viini tulee arvostetulta AC Vouvray -alueelta ja sitä on pullokypsytetty vähintään 15 kuukautta kuohuviini.  Tämä elegantti kuohuva on maultaan erittäin kuiva, rapsakkaan hapokas ja kevyen paahteinen – kuplat ovat pieniä ja niitä on paljon!

Alkuperämaa: Ranska

Minkä kanssa sopii? Aperitiiviksi, kalan, äyriäisten ja salaattien kanssa.

Hinta Alkossa: 17,90 €

Tärppitieto: Oman hintaluokkansa parhaimmistoon kuuluva kuohuviini on testivoittaja, joka sai Helsingin Sanomien makutestissä täydet 5/5.