5 keinoa avata viinipullo ilman korkkiruuvia

Tunnelma katossa ja viinipullo valmiina, mutta avaaja puuttuu? Ei hätää, viinipullon saa auki muutenkin kuin korkkiruuvin avulla. Näillä vinkeillä voit nauttia kesästä rauhallisin mielin paikasta ja ajasta riippumatta.

Kokeile näitä keinoja omalla vastuulla ja harjoittele alkuun vaikkapa vähemmän arvokkailla viineillä. Me Korkkiruuvilla suosittelemme pullon avaamiseen aina kunnon korkkiruuvia – tai hätätilanteessa kierrekorkillista viiniä!

Kopauta kengällä

Vanha kunnon kenkäklassikko on vaihtoehtoisista avaustavoista ehkä se hauskin ja viihdyttävin. Huom! Tämä temppu toimii parhaiten jykevillä kävelykengillä – sandaalien ja korkokenkien käyttäjät siirtykööt seuraavaan vinkkiin.

Aseta viinipullo kengän sisään siten, että pullon pohja on kantapään kohdalla. Kopauta pulloa seinää vasten niin, että kengän kantapää osuu seinään. Varo, ettei pullo mene rikki – hento kolahdus seinää vasten riittää. Muutaman kopautuksen jälkeen korkin pitäisi hivuttautua ulos pullosta, ja lopulta voit vetäistä korkin pois!

Kääri pullo pyyhkeeseen

Jos hollilla ei ole avauspuuhiin sopivia kenkiä, voit kopauttaa pullon auki myös pyyhkeen avulla. Kääri viinipullo huolellisesti pyyhkeeseen siten, että pullon sivut ja pohja ovat saumattomasti käärittynä sisään. Paukauta pullon (pyyhkeellä peitettyä) pohjaa pari kertaa seinää vasten, kunnes korkki hivuttautuu ulos pullosta ja voit vetäistä sen ulos.

Avain avaa myös pullot

Työnnä avain reunasta viistosti korkin sisään niin syvälle korkkiin kuin se menee. Ala sitten pyörittää avainta peukaloillasi, samalla pikkuhiljaa korkkia nostaen. Varo, ettei korkki katkea ja hajoa. Avaimen on hyvä olla mahdollisimman teräväkärkinen ja vahvaa tekoa.

Vasara ja nauloja ja viinipullo

Nämä työkalut löytyvät taatusti jokaiselta mökiltä, autotallista ja muista paikoista, joista kunnollinen keittiövarustus on päässyt unohtumaan. Paukuta vasaralla hellästi muutama pieni naula korkkiin kiinni. Jätä nauloista sen verran näkyviin, että saat vedettyä niitä vasaran terävällä päällä. Tarraa vasaralla kiinni nauloista ja vedä korkkia varovasti ylöspäin. Voit samalla väännellä korkkia edestakaisin. Vääntäminen auttaa korkin hivuttamista ulos.

Tarraa kiinni ruuvilla ja pihdeillä

Myös tämä toinen työkalupakin vakiokaksikko tehoaa korkkiruuviin. Ruuvaa korkin sisään keskikokoinen ruuvi. Tartu ruuviin pihdeillä viistosti ylhäältä ja hivuta korkkia pikkuhiljaa ylöspäin, korkkia samalla väännellen ja käännellen. Muista pitää pullo paikoillaan ja vääntää vain korkkia.

Kaikki avaustekniikat näet myös FoodBeastin kätevältä videolta: