5 x ryhdikäs rapuviini

Loppukesä on rapujuhlien aikaa. Rennon railakkaissa illanistujaisissa perinteisesti joko nautitaan lämmöstä vielä hetki tai vaihtoehtoisesti sanotaan hyvästit kesälle hyvän ruoan ja juoman äärellä.

Menusta riippumatta lasiin kannattaa kaataa raikasta ja ryhdikästä, oikeaan lämpötilaan viilennettyä valkoviiniä. Kokeilunhaluisimmat rapujuhlijat valitsevat ruokaviiniksi ranskalaista roseeviiniä.

Korkkiruuvista löydät tyylikkäimmät viinivalinnat onnistuneisiin rapujuhliin!

 

5 x ryhdikäs rapuviini

 

Steininger Riesling 2017

Mikä? Vivahteikas valkoviini Itävallasta Kamptalin alueelta. Kuiva, mineraalinen ja hennon mausteinen. Tämä viini ihastuttaa satavarmasti puhtaudellaan ja raikkaudellaan.
Alkuperämaa: Itävalta
Hinta Alkossa: 13,89 €
Mikä kanssa sopii? Moneen makupalettiin sopiva valkoviini toimii rapujen lisäksi vaikkapa sushin tai blinien kanssa.
Tärppitieto: Steininger Rieslingista on saatavilla myös kätevä 0,375 l pullokoko.

 

Riefle Riesling

Mikä? Alkon valikoimaan talvella 2018 saapunut kuiva luomuvalkoviini, jonka ryhdikkyys ja runsas hapokkuus ovat omaa luokkaansa.
Alkuperämaa: Ranska
Hinta Alkossa: 16,89 €
Minkä kanssa sopii? Monikäyttöinen rapuviini kruunaa kaikenlaiset merelliset menut. Kokeile Riefléä rapujuhlien alkuruokien kanssa: esimerkiksi simpukoiden, katkarapujen, äyriäisten taikka vastapyydetyn kotimaisen ahvenen. Sopii myös aperitiiviksi.
Tärppitieto: Domaine Rieflén koko tuotanto on luomusertifioitua, ja viineissä on tavanomaista alhaisempi sulfiittipitoisuus. Tuottajalta on saatavilla kaksi muutakin viiniä: Domaine Rieflé Grand Cru Steinert Riesling 2014 sekä Domaine Rieflé Cremant d’Alsace Brut. Lue täältä lisää Rieflén tasokkaista viineistä!

 

Korkkiruuvi_uutuusviinit_Cannonball

Cannonball Sauvignon Blanc 2015

Mikä? Kuiva, pirteän hapokas ja täyteläinen valkoviini edustaa lajityyppiään puhtaasti ja tyylikkäästi – oman hintaluokkansa laatuviini. Trooppisen hedelmäinen, nektariininen ja hunajainenkin maku saa veden kielelle.
Alkuperämaa: Yhdysvallat
Hinta Alkossa: 20,90 €
Minkä kanssa sopii? Kalatacot, sushi, kevyet pastaruoat, miedot juustot, grilliruoka – sekä tietenkin ravut.
Tärppitieto: Cannonball Sauvignon Blanc on peräisin Sonoma Countysta, joka on yksi Kalifornian ja koko Yhdysvaltojen tärkeimpiä viinialueita.

 

Cantina Zaccagnini Il Bianco di Ciccio 2017

Mikä? Väriltään vaaleankeltainen ja maultaan hienostunut valkoviini Zaccagninin kansainvälisesti arvostetulta viinitilalta. Kuiva, elegantti, raikas ja tasapainoisessa viinissä maistuu sitrus, aprikoosi ja aavistus eksoottista hedelmää.
Alkuperämaa: Italia
Hinta Alkossa: 15,50 €
Minkä kanssa sopii? Rapujen lisäksi vähärasvainen kala, kevyet kana- ja kalkkunaruoat ja erilaiset salaatit ovat Il Bianco di Ciccion ystäviä. Toimii myös seurusteluviininä sitten, kun ruokapöytä on siivottu lautasista.
Tärppitieto: Viinin etiketissä esiintyvä sana ”Tralcetto” tarkoittaa pientä tikkua. Puinen tikku solmitaan käsityönä pullonkaulaan viinin kypsytyksen aikana. Tikut ovat peräisin syksyllä leikatuista viiniköynnöksistä.

Lafage Miraflors Rosé 2017

Mikä? Kuiva, raikas ja erittäin tyylikäs ruokapöytään sopiva roseeviini. Maussa on metsämansikkaa, vadelmaa, persikkaa, ruusua sekä runsaasti mineraalisuutta. Viinin kaunis ja hennonpunainen väri sopii erinomaisesti punaisen sävyissä hehkuvaan rapupöytään.
Alkuperämaa: Ranska
Hinta Alkossa: 16,90 €
Minkä kanssa sopii? Yhdistä roseeviini vähärasvaisiin kaloihin kuten ahveneen ja kuhaan sekä paahdettuihin vihanneksiin ja hedelmiin kanssa.
Tärppitieto: Viiniä on saatavilla upeassa ”Special Summer Edition 2018” -pakkauksessa niin kauan kuin pulloja riittää.