5 x viiniä rapujen kanssa

Rapujuhlissa voi huoletta ottaa rennosti, ja siksi ne ovatkin monelle kesän kohokohta. Tarjoiltavana olevien herkullisten rapujen kanssa kannattaa tarjota viiniä, joka täydentää kokemuksen. Raikas ja ryhdikäs oikeaan lämpötilaan viilennetty valkoviini onkin kuin tehty rapuja varten. Kuplivalla voit puolestaan tuoda iltaan hieman lisää ylellistä juhlan tuntua.

Korkkiruuvista löydät tyylikkäimmät viinivalinnat onnistuneisiin rapujuhliin!

5 x viiniä rapujen kanssa

 

Zaccagnini Tralcetto Pecorino

Mikä? Kiva ja hieman erilaisempi valinta Zaccagninin kansainvälisesti arvostetulta viinitilalta. Raikkaus ja hapokkuus tekee tästä viinistä luontevan kumppanin ravuille.
Alkuperämaa: Italia
Hinta Alkossa: 15,49
Tärppitieto: Viinin etiketissä esiintyvä sana ”Tralcetto” tarkoittaa pientä tikkua. Tikut leikataan tuottajan omista viiniköynnöksistä ja solmitaan käsityönä pullonkaulaan. Saatavilla myös hanapakkauksena.

 

 

 

Steininger Riesling

Mikä? Vaalean keltainen väri. Tuoksussa on mineraalisuutta ja sitrushedelmäistä hapokkuutta. Viini on kuiva ja upean hapokas. Mineraalisuutensa ansiosta sopii loistavasti erilaisten äyriäisten kanssa.
Alkuperämaa: Itävalta
Hinta Alkossa: 13,90 €
Tärppitieto: Viini on käytetty ja kypsytetty terästankeissa, jotta raikkaus ja hapokkuus säilyvät. Saatavilla myös pikkupullona!

 

 

 

 

Rieflé Riesling

Mikä? Rieflé Classic Rieslingin aromeissa korostuvat sitruksisuus ja hedelmäisyys, kuten ananas. Maultaan viini on kuiva, runsas hapokkuus tasapainottaa hedelmäisyyttä ja sitrusta.
Alkuperämaa: Ranska
Hinta Alkossa: 17,79 €
Tärppitieto: Domaine Rieflén koko tuotanto on luomusertifioitua ja viineissä on tavanomaista alhaisempi sulfiittipitoisuus. AOC-sertifioitujen luomutarhojen maaperä antaa myös oman leimansa jokaiselle rypälelajikkeelle.

 

 

 

Cannonball Sauvignon Blanc

Mikä? Kuiva, pirteän hapokas ja täyteläinen valkoviini edustaa lajityyppiään puhtaasti ja tyylikkäästi – oman hintaluokkansa laatuviini. Trooppisen hedelmäinen, nektariininen, sekä hunajainenkin maku saa veden kielelle ja viini onkin siksi oiva valinta myös rapujuhliin.
Alkuperämaa: Yhdysvallat
Hinta Alkossa: 22,89 €
Tärppitieto: Cannonball Sauvignon Blanc on peräisin Sonoma Countysta, joka on yksi Kalifornian ja koko Yhdysvaltojen tärkeimpiä viinialueita.

 

 

 

De Chanceny Vouvray Brut Excellence

Mikä? Kuplivaa tarjoiltaessa saa rapujuhliin vielä hieman lisää ylellisyyden tunnetta, eikä siinä mitään, kuohuviini sopii rapujen kanssa nautinnollisen hyvin. Tämä kuohuviini on hinta-laatusuhteeltaan täydellinen valinta rapujen seuraksi. Runsas mineraalisuus korostaa entisestään rapujen merellistä makua.
Alkuperämaa: Ranska
Hinta Alkossa: 17,98 €
Tärppitieto: Viini on hieno esimerkki arvostetun AC Vouvray -alueen kuohuvista. Se on valmistettu samppanjamenetelmällä valikoiduista rypäleistä. Viiniä on pullokypsytetty vähintään 15 kuukautta ennen myyntiin vapauttamista.