8 x kiinnostava kesäviini

Viinit kuuluvat kesään, ja Korkkiruuvista löydät kesäviinin joka tilanteeseen: kokosimme kahdeksan kiinnostavaa viiniä yhdelle kätevälle muistilistalle. Mukaan mahtuu niin tämän kesän uutuuksia kuin klassikkoaseman ansainneita suosikkeja. Saa nauttia!

Raikkaat roseet piknikille ja puistoon

Big Pink Beast Grenache Rosé 2017

Mikä? Kesän 2018 valloittavin uutuusrosee! Kuiva, runsaan marjainen, vadelmainen sekä aavistuksen mausteinen rosee hurmaa paitsi maullaan, myös taustatarinallaan sekä pullon muotokielellä.
Alkuperämaa: Ranska
Hinta Alkossa: 12,90 €
Minkä kanssa sopii? Nappaa helposti lähestyttävä viini mukaan piknikille tai koti-illan napostelulautasen kylkeen. Myös kesäisten salaattien, kevyiden grilliruokien kanssa sekä noutopöytään.
Tärppitieto: Legendan mukaan pullon etiketissä komeileva suuri punainen viinihirviö hiiviskelee öisin Ranskan maaseudulla ja ryöstelee viinikellareista hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä viinejä. Hurry up if you want to catch the BIG PINK BEAST!

 

Lafage Miraflors Rosé 2017

Mikä? Kuiva, raikas ja erittäin tyylikäs etenkin ruokapöytään sopiva roseeviini. Maussa on metsämansikkaa, vadelmaa, persikkaa, ruusua sekä runsaasti mineraalisuutta.
Alkuperämaa: Ranska
Hinta Alkossa: 16,90 €
Minkä kanssa sopii? Monipuolisesti erilaisten kevyiden kesäruokien kanssa. Kokeile grillatun broilerin, vähärasvaisten kalojen kuten ahvenen ja kuhan sekä paahdettujen vihannesten ja hedelmien kanssa.
Tärppitieto: Viini on saatavilla upeassa ”Special Summer Edition 2018” -pakkauksessa kesällä 2018 niin kauan kuin pulloja riittää.

Kuivat valkoviinit terassille ja ruokapöytään

 

Rieflé Riesling 2016

Mikä? Alkon valikoimaan talvella 2018 saapunut kuiva luomuvalkoviini, jonka ryhdikkyys ja runsas hapokkuus ovat omaa luokkaansa.
Alkuperämaa: Ranska
Hinta Alkossa: 16,89 €
Minkä kanssa sopii? Viini kruunaa erityisesti merellisen menun – oli lautasella sitten simpukoita, katkarapuja ja muita äyriäisiä taikka vastapyydettyä kotimaista ahventa. Sopii myös aperitiiviksi.
Tärppitieto: Domaine Rieflén koko tuotanto on luomusertifioitua, ja viineissä on tavanomaista alhaisempi sulfiittipitoisuus. Tuottajalta on saatavilla kaksi muutakin viiniä: Domaine Rieflé Grand Cru Steinert Riesling 2014 sekä Domaine Rieflé Cremant d’Alsace Brut. Lue lisää Rieflén tasokkaista viineistä!

KWV 57 On Main White 2017

Mikä? Pirteä, hedelmäinen ja helposti lähestyttävä kuiva valkoviini, jonka maussa on persikkaa, sitrusta sekä viheromenaa. Sisarpari suositulle KWV 57 On Main -punaviinille!
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Hinta Alkossa: 13,89 €
Minkä kanssa sopii? Kalat ja äyriäiset: kokeile esimerkiksi katkarapusalaatin tai sushin kanssa. Sopii myös sellaisenaan siemailtavaksi tai aperitiiviksi.
Tärppitieto: KWV 57 On Main -viineistä saaduilla tuotoilla viinitilan työntekijöiden lapsille on perustettu lastentarha sekä koulu. Lue lisää eteläafrikkalaisesta legendasta KWV:stä!

Mehevät punaviinit grillaukseen ja sadepäivien varalle

Susana Balbo Crios Malbec 2017

Mikä? Intensiivisen tumma, täyteläinen ja tanniininen punaviini Argentiinan Mendozasta. Mehevässä maussa on kirsikkahilloa, boysenmarjaa, tummaa suklaata sekä pippuria. Viini sopii myös vegaaneille ja tulee kätevässä, kevyemmässä lasipullossa.
Alkuperämaa: Argentiina
Hinta Alkossa: 17,89 €
Minkä kanssa sopii? Voimakkaan makuisten liharuokien sekä tuhtien kasvisruokien kanssa: kokeile grillipihvin, lampaankyljysten sekä braatvursti- ja chorizo-makkaroiden kanssa.
Tärppitieto: ”Crios” tarkoittaa espanjaksi lapsia. Viinintekijä Susana Balbo on omistanut Crios-viinisarjan omille lapsilleen Josélle ja Analle, jotka työskentelevät myös tilalla. Lue lisää Susana Balbosta ja hänen viinifilosofiastaan!

SalvaTerra Falia Rosso

Mikä? Marjainen, mehevä ja moderni punaviini, jonka samettinen suutuntuma sivelee monenlaisia makunystyröitä ja tekee siitä ilahduttavan monikäyttöisen. Garda-järveä ympäröiviltä viinialueilta peräisin oleva viini on kevään 2018 uutuus Alkon valikoimassa.
Alkuperämaa: Italia
Hinta Alkossa: 13,49 €
Minkä kanssa sopii? Pastat ja pizzat, focacciat ja piirakat, grillattu possu ja kana sekä mehevä pulled pork.
Tärppitieto: Pullossa oleva viisisakarainen tähti symboloi viittä eri rypälettä, joita viinissä on käytetty: Teroldego, Corvina ja Rondinella sekä Cabernet ja Merlot.

Hanapakkaukset mökille ja juhliin

Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo 2016 hanapakkaus

Mikä? 3 litran hanaversio suositusta “tikkuviinistä”! Miellyttävä, maanläheinen, keskitäyteläinen sekä pehmeätanniininen punaviini on mökkivieminen, johon koko porukka ihastuu. Lue lisää Zaccagninin viinitilasta!
Alkuperämaa: Italia
Hinta Alkossa: 39,90 €
Minkä kanssa sopii? Monipuolinen ruokaviini sopii monen kanssa: kokeile erilaisen grilliruoan, possunkyljykset sekä juustojen kanssa.
Tärppitieto: Jos suuren hanapakkauksen osto mietityttää, testaa ensin pienempää – viinistä löytyy myös kätevä 0,375 l kokoinen pullo.

juhannusviini Pearly Bay hanapakkaus iso tuotekuva

Pearly Bay Dry White hanapakkaus

Mikä? Edullisten valkoviinien kruunaamaton kuningatar Pearly Bay Dry White on suosittu kesäviini. Raikas ja trooppisen hedelmäinen valkoviini on omiaan virkistämään Suomen huolettomia kesäöitä, ja hanapakkauksesta riittää isommallekin porukalle. Loistava mökkivieminen!
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Hinta Alkossa: 27,54 €
Minkä kanssa sopii? Toimii sellaisenaan siemailtuna tai pienen naposteltavan kanssa, mutta myös kesäisten ja kevyiden salaattien kylkeen.
Tärppitieto: Pearly Bay Dry White (0,75 l) oli Suomen myydyin viini vuonna 2017.