Cannonball Wines

Cannonball Wines – rennon meiningin lähettiläät

Viiniä, nautintoa ja oman näköistä elämää – niihin voisi tiivistää aurinkoisesta Kaliforniasta ponnistavista Cannonball-viineistä huokuvan elämänasenteen. Sukella kanssamme kesään!

Welcome to the Taste of California

Cannonball-viinitalo sijaitsee Pohjois-Kaliforniassa Sonoman piirikunnassa, Healdsburgin viehkeässä pikkukaupungissa, joka pienestä koostaan huolimatta on koti monelle merkittävälle viinitilalle.

Cannonballilla otetaan vakavasti kolme asiaa: viinin laatu, rehellisyys ja elämästä nauttiminen. Cannonballin viinit edustavat puhtaasti ja tyylikkäästi omia lajikkeitaan ilman turhia kikkailuja. ”Share a splash with friends!”, kuuluu heidän mottonsa.

Share a splash with friends!

Vuonna 2006 perustettu yritys on juuri ja juuri saavuttanut teini-iän, mutta nuoren iän ei kannata antaa hämätä – perustajajäsenistö koostuu viinialan veteraaneista, jotka ovat päättäneet pistää viinialalla rokaten. Toiminnan alkuaikoina he asettivat tähtäimekseen luoda oman hintaluokkansa paras kalifornialainen Cabernet.

Ensimmäisen Cannonball-viinin suosiosta päätellen tässä tavoitteessa on onnistuttu. Täydellisen täyteläinen punaviini on voittanut paitsi useita alan palkintoja, myös rentoa meininkiä ja korkeaa laatua arvostavien viininjuojien sydämet. Cannonball Cabernetin palkintohyllyssä komeilevat muun muassa palkintosija arvostetussa SF Chronicle Wine Competition ’19 -kilpailussa sekä oman hintakategoriansa Top 10 -sija suositun Vivino-viinisovelluksen listalla.

Tästä se lähti. Lippulaivatuote Cabernet Sauvignonin suosio rohkaisi Cannonballia laajentamaan valikoimaansa.

 

We Want More!

Muutama vuosi perustamisen jälkeen Cannonballin Cabernet Sauvignon oli saanut osakseen rakkautta ja suosionosoituksia niin kuluttajilta, ravintoloilta kuin jälleenmyyjiltäkin.

Yleisö janosi lisää.

Sarjaa laajennettiin aluksi Chardonnaylla ja Merlotilla. Lisäksi remmiin liittyi laijkettaan harvinaisen tyylipuhtaasti edustava Cannonball Sauvignon Blanc, joka nousi nopeasti myös Alkon vakiovalikoimaan. Hapokas, hedelmäinen ja herkullisen hunajainen valkoviini on valloittanut valkoviinikansan ryhdikkyydellään.

Alkon vakiovalikoimasta löytyvä Cannonball Sauvignon Blanc on noussut laatutietoisten suosikiksi.

 

Intohimobisneksessä, rakkaudesta lajiin

Cannonballin rakastetut maut ovat peräisin tarkkaan valituilta alueilta läpi Kalifornian. Paikallinen ilmasto ja maaperä tarjoavat täydelliset studio-olosuhteet Cannonballin rokkistaroille tuottaa yleisölleen kiinnostavia, sävykkäitä ja tasaisen korkealaatuisia viinejä. Cannonballin tiimi itse kuvailee toimintansa olevan intohimonsa jakamista tuottamalla viinejä, joihin he uskovat. Rakkaus lajiin näkyy jokaisessa pullossa.

Tänä päivänä Cannonball vaikuttaa lähes jokaisessa jenkkiosavaltiossa sekä 30 maassa kansainvälisesti. Suomalainen viinikansa on päässyt nautiskelemaan lippulaiva-Cabernetilla sekä Sauvignon Blancilla, eikä maailmanvalloitukselle näy loppua.

 

Sukella kesään Cannonballin viinien kanssa

Korkkiruuvi_uutuusviinit_Cannonball

Cannonball Sauvignon Blanc 2016

Mikä? Kuiva, pirteän hapokas ja täyteläinen valkoviini edustaa lajityyppiään puhtaasti ja tyylikkäästi – oman hintaluokkansa laatuviini. Trooppisen hedelmäinen, nektariininen ja hunajainenkin maku saa veden kielelle.
Alkuperämaa: Yhdysvallat
Minkä kanssa sopii? Kalatacot, sushi, kevyet pastaruoat, miedot juustot, kesäinen grilliruoka. Kokeile myös parsapiirakan kanssa!

Cannonball Cabernet Sauvignon 2014

Mikä? Mahtavan täyteläinen kalifornialaispunkku, jonka maussa on tummia marjoja, kypsää luumua, mausteita ja suklaisuutta. Luonteikas ja vahva viini.
Alkuperämaa: Yhdysvallat
Minkä kanssa sopii? Burgerit, pihvit, ribsit – käytännössä kaikki grillissä tirissyt! Lisäksi istuu hyvin pizzojen, pastojen, pitkään haudutettujen pataruokien sekä jopa suklaisten jälkiruokien pariksi.

 

 

 

**US origin**