Esittelyssä joulun 6 parasta lahjaviiniä

Laadukas viini on loistava joululahja. Punaviini on vuodenajan klassikko, mutta myös raikkaat valkoviinit ja kuplivat kuoharit täydentävät joulupöytää. Esittelyssä 6 joulun takuuvarmaa lahjaviiniä!

Kalaruokien ystävälle

Steininger Riesling 2015Steininger Riesling 2016 (13,89 €)
Mikä? Vivahteikas valkoviini Itävallasta Kamptalin alueelta. Kuiva, mineraalinen ja hennon mausteinen. Ihastuttavan puhdas, raikas ja monikäyttöinen viini, joka sopii erityisen hyvin jouluisen kalapöydän viiniksi.
Tärppitieto: Rieslingin kanssa et voi mennä vikaan. Tämä monen suosikkirypäle sopii joulupöytään erinomaisesti hapokkuutensa ansiosta.

 

Kokeilunhaluiselle

KWV Earth's Essence Pinotage 2014KWV Earth’s Essence Pinotage 2015 (15,30 €)
Mikä? Keskitäyteläisen ja kehutun punaviinin maussa yhdistyy pähkinäisyys, yrttisyys sekä Rooibos-teen aromit. Parhaimmillaan lämpimien liharuokien kanssa.
Tärppitieto: Earth’s Essence on eteläafrikkalainen viini-innovaatio, joka on valmistettu aivan uudenlaisella menetelmällä: viiniin ei ole lisätty lainkaan sulfiittia. Sen sijaan viini säilötään Rooibos- ja Honeybush-puiden avulla.

 

Nautiskelijalle

De Chanceny Vouvray Tête de Cuvée Brut 2013De Chanceny Vouvray Tête de Cuvée Brut 2014 (16,30 €)
Mikä? Perinteisellä menetelmällä valmistettu Chenin Blanc -kuohuviini Loiren alueelta Ranskalta. Erittäin kuiva, hapokas, kevyen persikkainen ja mausteinen. Sopii loistavasti joulupöydän alkumaljaksi tai uuden vuoden skoolattavaksi.
Tärppitieto: Tämä oman hintaluokkansa parhaimmistoon kuuluva kuohuviini on testivoittaja, joka sai Helsingin Sanomien makutestissä täydet 5/5.

 

Vahvojen makujen ystävälle

BenMarco ExpresivoBenMarco Expresivo 2014 (28,31 €)
Mikä? Erittäin täyteläinen, tanniininen ja roteva punaviini Argentiinan Mendozasta. Kypsytetty tammessa 14 kuukautta ja pullossa vähintään 6 kuukautta. Ikääntyy hyvin vielä ainakin 15 vuotta. Vahva maku hurmaa kokeneenkin viiniharrastajan – ja suorastaan lyö ällikällä vähemmän kokeneen.
Tärppitieto: Susana Balbo Winesia luotsaa yksi Argentiinan viinimaailman vaikutusvaltaisimmista naisista. Lue Susana Balbon ja viinitilan tarina täältä!

 

Laatutietoiselle

Coma Vella 2009Coma Vella 2008 (32,40 €)
Mikä? Monivivahteinen ja tuhti punaviini Espanjan Prioratista. Erinomainen, etenkin tummien liharuokien kanssa maistuva ruokaviini, jonka maussa on tummia marjoja sekä nahkaisuutta. Runsas ja pitkä suutuntuma.
Tärppitieto: Coma Vella 2009 on lukuisten makutestien voittaja sekä Vuoden punaviini 2017 -kisan finalisti – tämä viini on enemmän kuin hintansa väärti.

 

Isolle porukalle

Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo 2015 Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo 2015 (71,52 €)
Mikä? Kylävieminen, josta riittää juotavaa koko porukalle ja vähän enemmänkin! Suositusta italialaisesta ”tikkuviinistä” Zaccagninista on saatavilla kolmen litran tuplamagnum-lahjapakkaus. Täyteläinen punaviini sopii erinomaisesti myös joulupöydän herkkujen kanssa nautittavaksi.
Tärppitieto: Zaccagnini-tuoteperheestä löytyy myös valkoviini, roseeviini sekä normaalikokoinen punaviini.