Isänpäivän TOP 5 viiniä

Jos isän sukkalaatikko pursuaa villasukkia ja patalappujakin roikkuu keittiön naulakossa monenkirjava seurakunta, anna tänä vuonna isänpäivälahjaksi mieltä lämmittävä viinipullo.  Korkkiruuvi kokosi yhteen parhaat isänpäiväviinit. Listasta löytyy niin punaista, valkoista kuin kuplivaa, joten jokaiselle iskälle löytyy varmasti omansa.

Vain parasta isälle

 

 

 

 

 

 

Susana Balbo Crios Malbec 2017

Mikä? Täyteläinen ja intensiivinen punaviini, juuri täydellinen isälle! Tuoksussa on kypsää kirsikkaisuutta, boysenmarjaa, suklaisuutta ja pippurisuutta. Maultaan tanniininen, kypsän marjainen ja tummasuklainen.
Alkuperämaa: Argentiina
Hinta Alkossa: 17,89 €
Minkä kanssa sopii? Suosittelemme viiniä voimakkaiden liha- ja kasvisruokien kanssa nautittavaksi. Tämä viini sopii myös vegaaneille.
Tärppitieto: ”Crios” tarkoittaa lapsia. Susana Balbo on omistanut Crios-viinisarjan omille lapsilleen Josélle ja Analle.

 

 

 

 

 

 

 

Rieflé Crémant Brut Blanc de Blancs

Mikä? Erittäin kuiva, runsaan hedelmäinen ja kukkaisen aromaattinen kuohuviini luomua arvostavalle isälle. Tuoksussa löytyy eleganttia hedelmäisyyttä ja briossisuutta.
Alkuperämaa: Ranska
Hinta Alkossa: 17,90 €
Minkä kanssa sopii? Viini sopii erityisesti aperitiivien, kala- ja äyriäisruokien sekä salaattien kumppaniksi.
Tärppitieto: Domaine Rieflén koko tuotanto on luomusertifioitua, ja viineissä on tavanomaista alhaisempi sulfiittipitoisuus.

 

 

 

 

 

 

 

KWV The Mentors Pinotage 2014

Mikä? Todellinen Pinotage -viinien Helmi! Elegantti, täyteläinen ja monivivahteinen viini, jonka mausta voi poimia niin tummia marjoja kuin hentoa savua ja paahteisuutta.
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Hinta Alkossa: 29,90 €
Minkä kanssa sopii? Viini sopii erityisesti naudanlihan, grillattujen ruokien sekä riistan kanssa nautittavaksi.
Tärppitieto: Käsin pomitut rypäleet käyvät läpi tarkan seulan; vain parhaat pääsevät Mentors-sarjan viiniin.

 

 

 

 

 

 

SalvaTerra Falia Rosso

Mikä? Tenute SalvaTerran uutuus! Keskitäyteläinen ja keskitanniininen, marjainen ja samettinen; moderni punaviini modernille isälle.
Alkuperämaa: Italia
Hinta Alkossa: 13,49 €
Minkä kanssa sopii? Täydellinen pari juustoille, grillatuille ruoille, linturuoille ja charcuterielle.
Tärppitieto: Tenute SalvaTerralla keskitytään tyylikkäiden ja persoonallisten viinien valmistamiseen ja heidän viinimestarinsa, Beppe Caviola, on voittanut useita alan arvostettuja palkintoja.

 

 

 

 

 

 

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2016

Mikä? Itävallan laatua parhaimmillaan! Tasapainoinen viini, jossa omenaisuuden lisäksi sitruksen ja valkopippurin aromeja. Hyvä hapokkuus ja pitkä jälkimaku. Isä taatusti tykkää!
Alkuperämaa: Itävalta
Hinta Alkossa: 18,40 €
Minkä kanssa sopii? Täydellinen pari juustoille, grillatuille ruoille, linturuoille ja charcuterielle.
Tärppitieto: Pullon etiketissä on arkkitehti Steven Hollin uniikki ensiluonnos Loisiumin viinimuseosta. Lisäksi viini on ehdolla Viini-lehden valitsemaksi Vuoden valkoviiniksi 2018.