TOP 6: Juhannusviinit

6 parasta viinivinkkiä juhannuksen viettoon.

Oikeanlaiset juhannusviinit takaavat onnistuneen keskikesän juhlan. Juhannuksena panostetaankin viiniin: juhannusviikolla Alkon myynti nousee peräti 67 % tavalliseen kesäviikkoon verrattuna. Olit sitten puna-, valko- tai roseeviinin ystävä, viini sopii sekä grilliherkkujen pariksi että valoisan myöhäisillan tunnelmointiin.

Nappaa tästä TOP 6 parhaat viinivinkit juhannuspöytään!

 


Kepeää, kohtuuhintaista ja helppoa

 

Korkkiruuvi juhannusviinit pearly bay cinsaut 1200x800

Pearly Bay Cinsaut (8,39 €)

Mikä? Miellyttävän mehukas, marjainen ja monikäyttöinen punaviini, joka sopii kesän makuihin loistavasti. Maussa on kirsikkaa ja vadelmaa.
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Minkä kanssa sopii? Pitkään haudutetut liharuoat, grillattu kana ja kalkkuna, myös ruokaisat salaatit. Sopii myös sellaisenaan siemailtavaksi.
Tärppitieto: Pearly Bay Cinsaut sopii myös sangriaan. Katso raikkaan Cinsaut-sangrian ohje!

 

juhannusviini Pearly Bay hanapakkaus iso tuotekuva

Pearly Bay Dry White hanapakkaus (27,50 € / 3.0 l)

Mikä? Edullisten valkoviinien kruunaamaton kuningatar Pearly Bay Dry White on suosittu kesäviini. Raikas ja trooppisen hedelmäinen valkoviini on omiaan virkistämään Suomen huolettomia kesäöitä, ja hanapakkauksesta riittää isommallekin porukalle. Loistava mökkivieminen!
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Minkä kanssa sopii? Toimii sellaisenaan siemailtuna tai pienen naposteltavan kanssa, mutta myös mainiosti kesäisten ja kevyiden salaattien kylkeen.
Tärppitieto: Pearly Bay Dry White (0,75 l) oli Suomen myydyin viini vuonna 2017.


 

Juhannusviinit ruokapöytään

 

juhannusviinit_kwv_shiraz
KWV Classic Collection Shiraz 2015 (10,49 €)
Mikä? Erittäin täyteläinen, tanniininen ja hilloinen punaviini mehevien makujen ystäville. Maussa on kirsikkaa, karpaloa ja lämmittävää mausteisuutta.
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Minkä kanssa sopii? Grilliruoat, nauta- ja lammasruoat, pitkään haudutetut pataruoat sekä monet juustot.
Tärppitieto: Viinillä on kestävän kehityksen serfitikaatti.

 

juhannusviini-francois-arnaud-cote-du-rhone iso tuotekuva
Francois Arnaud Coeur de Terroir Côtes du Rhône 2015 (14,39 €)

Mikä? Mehevä ja hilloinen punaviini Ranskan arvostetulta Rhônen alueelta. Maussa on vahvaa mausteisuutta ja marjaisuutta.
Alkuperämaa: Ranska
Minkä kanssa sopii? Käytännössä kaikki tuhti ja tukeva juhannusruoka. Grillatut lihat, pastat ja pizzat ovat Francois Arnaudin parhaita kavereita.
Tärppitieto: Viiniä on kypsytetty teräs- ja betonitankeissa 8 kuukauden ajan.

 

Stadlmann Rosé St.Laurent 2017 (13,80 €)

Mikä? Raikas ja ryhdikäs roseeviini Itävallasta Stadlmannin viinitalolta, jonka kaikki viinit tuotetaan luonnonmukaisin menetelmin. Erinomainen ruokaviini, ja hinta-laatusuhteen osalta yksi kesän parhaista roseeviineistä.
Alkuperämaa: Itävalta
Minkä kanssa sopii? Ruokaisien salaattien, grillattujen kasvisten, kanan ja kalkkunan, kalaruokien sekä suolaisten piirakoiden kanssa.
Tärppitieto: Viini valmistetaan Thermenregionin luomutarhoilla. Alueella on lähemmäs tuhatvuotinen historia Itävällan viininviljelyn kehtona, ja se on saanut nimensä kuumista lähteistä, joita jo roomalaiset aikoinaan käyttivät.


 

Malja juhannukselle – laatuviini nautiskeluun

 

juhannusviini-de-sousa-champagne iso tuotekuva

De Sousa Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut 2012 (51,89 €)
Mikä? Erittäin kuiva ja tyylikäs, vaalean kullan sävyinen luomusamppanja, jonka maussa on muun muassa keltaluumua sekä verigreippiä.
Alkuperämaa: Ranska, Champagnen alue
Minkä kanssa sopii? Suosittelemme nauttimaan De Sousasta sellaisenaan nautiskelujuomana ja nostamaan sillä tyylikkään maljan yöttömälle yölle.
Tärppitieto: Grand Cru -alueluokitus on Ranskassa korkein mahdollinen, jonka vuoksi luokituksen samppanjat ovat tunnetusti parhaita.