Kaikille sopiva vappubrunssi

Kaikkien aikojen valloittavin vappu on vain valmisteluista kiinni!

Vappu on suomalaisille kupliva ilon ja nautinnon kansallisjuhla, joka vaatii herkullista ruokaa sekä juomaa ja mikä tärkeintä – molempia tarpeeksi! Tässä koko kansan kevätjuhlassa pääroolissa perinteikkäästi ovat sää, seura sekä eväät (onneksi ei tässä järjestyksessä).

Vaikea ei ole vapun avainsana – myöskään valmisteluiden osalta. Ja näillä helpoilla resepteillä tarjoilu sekä tunnelma ovat kesteissä kohdillaan (reseptit toimivat tarvittaessa myös gluteenittomina). Näppärät naposteltavat sopivat niin vappuaaton juhlahumuun kuin myös vappupäivän pirskahtelevaan brunssiin.

Poksautetaan siis pullot auki ja nautitaan iloisesta juhlatunnelmasta. Kepeän kuplivaa vappua – keleistä viis!

Lohiwrapit

lohiwrapit_vappu

  • 1 pkt (gluteenittomia) wrappeja
  • 150 g kylmäsavulohta
  • ½ nippu ruohosipulia
  • 75 g hapankermaa, kevyttä ranskankermaa tai tuorejuustoa
  • ½ rkl piparjuurta (tuubista)
  • sitruunamehua
  • maun mukaan suolaa
  • pippuria

Pilko ruohosipulit ja sekoita ranskankerman ja piparjuuren kanssa tasaiseksi seokseksi. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja ripauksella suolaa (huomioi, että lohi on suolaista).

Levitä puolet ranskankermaseoksesta wrappien päälle, lisää jokaiseen pala lohta ja loppu ranskankerma lohen päälle.

Kääri wrapit rullalle ja puolita.

Koristeluvinkki! Upota 6 ruohosipulin vartta hetkeksi kiehuvaan veteen ja huuhtele välittömästi kylmällä vedellä. Näin saat suloiset ruohosipulinarut wrappien ympärille.

Kupliva suositus

Kuiva kuohuviini maistuu sekä aperitiivina että läpi aterian. Kokeile hedelmäistä ja harmonista Casa Gheller Prosecco Brutia.

Marjamuffinit

marjamuffinit_vappu

  • 300g vehnäjauhoa tai Schärin gluteenitonta Mix Patisserie -jauhosekoitusta
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 ¼ dl voita
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 150 g mustikoita (tai muita marjoja)

Vaahdota voi, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää munat ja maito, sekoita hyvin. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe seokseen ja sekoita huolella. Lisää lopuksi mustikat.

Lusikoi seosta muffinivuokiin, puoliväliin. Paista 180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Kupliva suositus

Jälkiruokien kanssa maistuu makea ja raikas kuohuviini. Kokeile Pearly Bay Celebrationia, joka tuo ripauksen kesää vappupiknikille säästä riippumatta.