Kesäinen parsapiirakka & Cannonball Sauvignon Blanc

Parsan sesonki jatkuu – pian pääsemme nauttimaan myös kotimaisesta sadosta. Runsas ja maukas parsapiirakka on loistava leivonnainen, joka valmistuu nopeasti ja pienellä vaivalla. Juomapuolen osalta suosittelemme parsan parhaaksi kaveriksi kuivaa ja hapokasta sauvignon blanc’ia.

Kerää siis ystävät kasaan ja kokoontukaa samaan pöytään nauttimaan kesän tuoreista mauista ja hyvästä viinistä!

Kesäinen parsapiirakka

1 pkt piirakkataikinaa (pakaste)
(Jos teet taikinan itse, muista huomioida se uunin lämpötilassa ja paistoajassa)

Täyte

  • 1 nippu tuoretta vihreää parsaa
  • Pieni nippu kevätsipulia
  • ½ ruokalusikallinen voita
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g yrttituorejuustoa
  • 100 g creme fraichea
  • 3 kananmunaa
  • n. 1,5 dl juustoraastetta (cheddar)

Valmistus

1. Ota taikina sulamaan n. tunti ennen leipomista.

2. Puhdista parsat ja kevätsipulit. Pilko sipulit sekä osa parsoista n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Jätä noin 8-10 parsatankoa pilkkomatta.

3. Painele sopivan pehmeäksi sulanut taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä piirakan reunat tarvittaessa foliolla. Esipaista taikinaa n. 10 minuuttia 200 asteessa.

4. Sulata voi pannulla. Lisää pieniksi pilkotut parsa ja kevätsipuli ja kuullota niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet kauniin tummanvihreän pinnan. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita hetkeksi sivuun.

5. Sekoita suuressa kulhossa tuorejuusto, creme fraiche, munat, juustoraaste sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Vatkaa seos tasaiseksi.

6. Kaada kuullotetut kasvikset esipaistetun piirakkataikinan päälle. Kaada täyte kasvisten päälle ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

7. Pyöräytä kokonaisiksi jätetyt parsatangot voissa pannulla keskilämmöllä. Paista parsoja 2-4 minuuttia, kunnes niissä on tummanvihreä pinta.

8. Ota piirakka ulos uunista ja asettele kokonaiset parsat piiraan päälle. Paista vielä noin 15 minuuttia. Anna valmiin piirakan vetäytyä hetki ennen syömistä. Voila, ja eikun nauttimaan!

Viinisuositus parsalle: Cannonball Sauvignon Blanc 2015

Alkon vakiovalikoimaan hiljattain noussut Cannonball Sauvignon Blanc (20,90 €) on mainio makupari vihreän parsan ja siitä valmistettujen ruokien kanssa. Viinin maku on trooppisen hedelmäinen sekä raikkaan sitruksinen. Maussa on ananasta, viherherukkaa ja limeä.

Viini sopii parsan lisäksi myös sushin, raikkaisen kalatacojen sekä kevyiden pastaruokien kanssa tarjottavaksi.

Cannonball Wines – rentoa meininkiä Kaliforniasta

Voiko Cannonball-nimistä viininvalmistajaa ottaa vakavasti? Totta kai, jos meiltä kysytään!

Vuonna 2006 perustettu viinitila ponnistaa viineistään tunnetulta Sonoman alueelta Pohjois-Kaliforniasta. Cannonball Wines vannoo innovaatioiden, autenttisuuden sekä hauskojen ja helposti lähestyttävien viinien nimeen. Omassa hintaluokassaan Cannonballin viinit ovatkin poikkeuksellisen mutkattomia, ja edustavat lajikkeitaan erittäin tyylipuhtaasti.

Cannonball Winesin viinit Alkon valikoimassa