Kesän paras lohi-vuohenjuustosalaatti

Savustettu lohi on kesäisen ruokapöydän ykkösherkku. Tämä monipuolinen salaatti täynnä kesän tuoreita makuja valmistuu helposti ja nopeasti, kunhan grilli on kuumana.

Salaattiin kannattaa yhdistää marjainen, raikas ja keskitäyteläinen punaviini, Pearly Bay Cinsaut.

Lue myös: Kesäsangria Pearly Bay Cinsautista

Kesän paras lohi-vuohenjuustosalaatti

Ainekset

  • lämminsavustettua kirjolohta
  • vuohenjuustoa
  • pähkinöitä (esim. cashew)
  • lollo rosso -salaattia, tuoretta pinaattia, vuonankaalia tai muita lehtisalaatteja
  • tuorekurkkua tai avomaankurkkua
  • tuoretta fenkolia
  • retiisejä
  • kesäsipulia varsineen
  • maalaisleipää tai patonkia (edelliseltä aterialta jääneet käyvät hyvin)
  • sitruunaa, omenaviinietikkaa ja hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • makeahkoa sinappia ja oliiviöljyä
  • tuoretta ruohosipulia ja tilliä

Valmistus

1. Pilko kuorittu kurkku, retiisit ja kesäsipulit melko pieniksi ja yhdistä ne kulhossa. Sekoita joukkoon raastettua sitruunankuorta, omenaviinietikkaa, sitruunamehua, hunajaa, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Anna vihannesten marinoitua hetki.

2. Sekoita toisessa kulhossa makeahko sinappi ja oliiviöljy keskenään. Leikkaa fenkoli pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi, jätä kanta paikoilleen. Öljyä fenkolipalat kevyesti ja grillaa niitä hetkinen, jotta ne pehmenevät hieman. Sivele lämpimät grillatut fenkolit sinappiseoksella.

3. Voit savustaa kirjolohen itse ja sivellä hunajaa savustuksen loppuvaiheessa tai sivellä valmiin savulohen hunajalla ja lämmittää lohta hieman grillissä. Hieman lämmitettynä lohi on mehevimmillään, ja hunajan tuoma hento makeus kättelee hyvin savun aromin kanssa.

4. Paahda maalaisleipäviipaleet grillissä juuri ennen tarjoilua ja pilko ne reilun kokoisiksi krutongeiksi.

5. Grillaa vuohenjuustokiekot nopeasti, jotta saat niihin kauniin paahtuneen pinnan.

6. Huuhtele ja kuivaa pinaatti sekä lehtisalaatit, revi ja asettele ne lautaselle tai tarjoiluastian pohjalle.

7. Nostele salaattipedille marinoituja vihanneksia, hunajasavulohta ja vuohenjuustoa. Viimeistele leipäviipaleilla sekä pähkinöillä.

8. Koristele salaatti tuoreilla yrteillä ja nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.

 

Viinisuositus: Pearly Bay Cinsaut (8,39 €)

Muista myös muut Pearly Bay -perheen viinit Alkon vakiovalikoimassa!