Kesän TOP 3 grilliviinit

Haussa täydellinen grilliviini kesäiltoihin?

Kun illat viilenevät, pääsevät tummat ja täyteläiset punaviinit oikeuksiinsa grilli- ja liharuokien seuralaisena. Listasimme kolme loistavaa grilliviiniä, joita testata kesän kesteissä.

 

Passatempo Vivaldi 2014 – pehmeä viini loistavalla hinta-laatusuhteella

Passatempo Vivaldi 2014 (10,40 €)
Alkuperä: Veneto, Italia
Rypäleet: Corvina, Corvione, Rondinella

Viinikilpailuissakin mitaleja kahminut Passatempo Vivaldi on hinta-laatusuhteeltaan täydellinen punaviini. Maku on täyteläinen, pehmeä ja kypsän marjainen. Siinä erottuu kirsikan, luumun ja boysenmarjan aromeita.

Kokeile täyteläistä viiniä mausteisen ruoan, riistan sekä eritoten syksyn sieniruokien kanssa.

 

Earth’s Essence – luonnontuote Etelä-Afrikasta

KWV Earth’s Essence Pinotage 2015 (15,30 €)
Alkuperä: Western Cape, Etelä-Afrikka
Rypäle: Pinotage

Tällaista viiniä et taatusti ole aiemmin maistanut. Eteläafrikkalainen viini-innovaatio on valmistettu uudenlaisella menetelmällä: viiniin ei ole lisätty lainkaan sulfiittia. Sen sijaan viini säilötään Rooibos- ja Honeybush-puiden avulla.

Keskitäyteläisen punaviinin maussa yhdistyy pähkinäisyys, yrttisyys sekä Rooibos-teen aromit. Parhaimmillaan viini on grillatun lihan kanssa – erityisesti lammas-, riista- ja possuruoat sopivat sen kaveriksi.

 

BenMarco Expresivo – intensiivinen liharuoan seuralainen

BenMarco Expresivo 2014 (28,31 €)
Alkuperä: Mendoza, Argentiina
Rypäle: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec

BenMarco Expresivoa valmistetaan Andien juurella Argentiinassa Susana Balbon viinitilalla. Balbo on arvostettu viinintekijä ja yksi viinimaailman vaikutusvaltaisimpia naisia.

Lue lisää: Makumatka Argentiinaan Susana Balbon viinitilalle

Kyseessä on erittäin täyteläinen punaviini, joka on väriltään läpinäkymättömän tumma. Moniulotteisessa ja rotevassa viinissä maistuvat herukka, kirsikka, vanilja, kaakao, suklaa ja tammi.

Intensiivinen ja monivivahteinen punaviini on täydellinen grilliviini tuhtien grillilihojen, pihvien sekä muiden lammas- ja nautaruokien kanssa.