Zaccagnini – mehevän maanläheinen italialainen

Tarinoita tilalta: Zaccagninin tikkuviini on todellinen löytö

Italialainen Zaccagninin viinitila nauttii maailmalla suurta arvostusta. Tilan tuottama mehevän maanläheinen punaviini, myös ”tikkuviininä” tunnettu Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo on Yhdysvaltojen toiseksi myydyin maahantuotu punaviini, jota kuvaillaan hintaluokkaansa nähden ”todelliseksi löydöksi” arvostelu toisensa jälkeen.

Suomessa Zaccagnini on kuitenkin jäänyt hieman vähemmälle huomiolle: sen viinejä kun on saanut lähinnä tilausvalikoimasta ja valikoiduista ravintoloista. Maaliskuusta alkaen tikkuviiniä on kuitenkin saanut myös Alkon vakiovalikoimasta, joten on aika tuoda tämä rakastettava viinitila myös suomalaisten sydämiin!

Mikä on Zaccagnini?

Zaccagnini on vuonna 1978 perustettu perheomisteinen viinitila, joka sijaitsee lumihuippuisten vuorten ympäröimänä Abruzzon alueella. Toiminta on kasvanut tasaisesti vuosien varrella: alkuvuosina tuotettiin noin 1000 viinipulloa vuodessa, kun taas tänä päivänä Zaccagninin yli 150 hehtaaria käsittävillä tarhoilla tuotetaan jopa 3 miljoonaa pulloa vuodessa.

immagine8
”Tikkuviiniä” koristava käsintehty tikku symboloi Marcello Zaccagninille
sitoutumista kovaan ja pitkäjänteiseen työhön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viinitilaa intohimoisella otteella luotsaava perustaja, Marcello Zaccagnini kuvaa itseään ennen kaikkea sanalla ”cocciuto” – jääräpää. Italialainen itsepäisyys onkin kantanut hedelmää. Zaccagninia myydään tällä hetkellä yhteensä 45 maassa, joista eniten Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Norjassa. Kotimaan markkinoilla Italiassa myydään noin 15 % tuotannosta.

Tavoitteena laatu – luonnon ehdoilla

Menestyksekäs viinitila tähtää kaikessa toiminnassaan laatuun. Tämä näkyy hyvin viinin tuotantoprosessissa, joka hoidetaan alusta loppuun omalla tilalla ja omilla menetelmillä.

Zaccagninin tuotantoprosessi nojaa perinteisiin: rypäleiden kasvualustana toimivaa maaperää ruokitaan luonnollisin menetelmin kemiallisten sijaan ja rypälesato poimitaan aina käsin. Kaiken toiminnan taustalla on kunnioitus luontoa kohtaan.

Perinteiden lisäksi ainainen laadun tavoittelu näkyy myös siinä, miten Zaccagninin tilalla etsitään jatkuvasti uusia innovaatioita ja keinoja parantaa yrityksen tuotteita ja toimintaa. Lisäksi kaikki Zaccagninin viinit ovat vegaanisia.

Taidetta ja viiniä elämän erikoishetkiin

Zaccagninin tilalla uskotaan, että viini ja taide kuuluvat saumattomasti yhteen.

Taide onkin suuressa roolissa viinitilan uusissa, moderneissa tuotantotiloissa. Muun muassa tynnyrikellari on muotokieleltään kuin silmä, joka valvoo viinitilaa ympäröivää Majellan kansallispuistoa.

immagine1
Zaccagninin tilalta aukeaa upea näkymä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viinitilalla järjestetään vuosittain taidenäyttelyitä, ja yritys tukee mielellään italialaisia taiteilijoita. Zaccagninin kantavana ideologiana on, että taide ja viini paljastavat elämän salaisuudet.

Sydämellisen viinitilan tavoitteena on välittää koko maailmalle abruzzolaista intohimoa ja rakkautta viinin ja taiteen keinoin, kaikkiin elämän erikoishetkiin. Kaiken taustalla on Marcello Zaccagninin pyrkimys kohti täydellistä harmoniaa – (viini)tilaa, jossa tuotteliaisuus, taide ja luonnon kunnioitus kohtaavat.

Cin cin!