Miten valita hyvä lahjaviini?

Mietitkö viinin viemistä lahjaksi? Erinomainen valinta!

Viini on aina hyvä lahja, mutta lahjaviinin valinnassa kannattaa huomioida muutama asia ennen kauppaan suuntaamista. Näiden vinkkien avulla löydät varmasti juuri oikean viinin, joka ilahduttaa saajaa satavarmasti.

 

Minkä hintainen viini kannattaa valita?

Lahjan mieluisuus ei tietenkään ole hinnasta kiinni, mutta parhaat lahjat ovat usein sellaisia, joita saaja ei itse välttämättä raaskisi ostaa.

Yli 20 euron viinit ovat monelle vähemmän viinejä harrastavalle jo varsinaista luksusta. Myös 15-20 euron hintaluokkaan osuu todellisia löytöjä.

Lahjaviiniksi kannattaa yleensä valita hieman hinnakkaampi viini kuin mitä lahjan saaja itse valitsisi, tietenkin omaa lompakkoa kuunnellen. Hintaa tärkeämpi on viinin laatu sekä tarina ja ajatus lahjan taustalla.

 

Kenelle lahjaviini tulee?

Onko lahjan saaja vannoutunut viiniharrastaja, vasta-alkaja vai jotakin siltä väliltä?

Kevyet ja raikkaat viinit ovat aina oiva valinta vähemmän viinejä maistelleelle. Esimerkiksi riesling-valkoviinit ovat monen mieleen puhtaan makunsa ansiosta.

Viiniharrastaja taas arvostaa hyviä vuosikertoja sekä klassisten viinialueiden tuotoksia. Erilaisissa makutesteissä ja viinikilpailuissa hyvin pärjänneet tuotteet ovat varma valinta kenelle tahansa.

Lahjaviinin voi valita myös saajan lempiruoan mukaan: aasialaisen ruoan ystävä arvostaa raikasta valkoviiniä tai roseeviiniä, aktiivinen grillaaja taas tuhtia punaviiniä pihvin seuraksi. Laadukas jälkiruokaviini maistuu varmasti ahkeralle leipojalle ja kaikille makeiden herkkujen ystäville.

 

Esimerkkejä hyvistä lahjaviineistä

Joululahjaksi: 6 x joulun paras lahjaviini

Vegaanille: 8 x vegaaninen viini

Kesäjuhliin viemiseksi: 3 x raikas roseeviini

Mökkituliaiseksi: 3 x kesän grilliviini