Parhaat jouluviinit 2018

Parhaat jouluviinit ja lahjapakkaukset 2018

Joulupöytään kannattaa valita viini, jota kehtaa tarjota myös pukille ja kuusen alle paketti, josta lahjansaaja taatusti tykkää. Jotta jouluvalmistelut sujuisivat astetta helpommin, listasimme valmiiksi vuoden parhaat jouluviinit sekä lahjapakkaukset.

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner

Viini-lehden ”Vuoden Valkoviini 2018” kuuluu kiistatta joulupöytään. Tuoksussa on raikasta omenaa, yrttisyyttä ja mineraalisuutta. Hieno, tasapainoinen maku, jossa omenaisuuden lisäksi sitruksen ja valkopippurin aromeja. Hyvä hapokkuus ja pitkä jälkimaku. Itävallan laatua parhaimmillaan!

Sopivuus: Itämainen/Maustettu ruoka, Kala, Äyriäiset, Charcuterie

Tiesitkö? Erikoisuutena pullon etiketissä on arkkitehti Steven Hollin uniikki ensiluonnos Loisiumin viinimuseosta.

Humo Blanco

Sumuisen laakson biodynaaminen viini Chilestä! Rypäleet on poimittu käsin ja viiniä on kypsytetty 18 kuukauden ajan tammessa. Tuoksussa on mansikkaa ja kypsää kirsikkaa.
Maku on runsas ja pyöreä ja siinä on kypsää hedelmäisyyttä ja mausteisuutta.

Sopivuus: Naudanliha, Juustot, Lammas, Riista

Tiesitkö? Viini saa nimensä Lololin laaksoon aamuisin kerääntyvästä sumusta, jota kutsutaan Humo Blancoksi.

Chateau Musar Hochar Père & Fils

Chateau Musar -viineistä hehkuu täysin oma tyyli, jota ei muualta löydy. HocharPère & Fils:n hedelmäistä makua tukevat mausteiset, kirsikkaiset, vadelmaiset sekä lakritsimaiset sävyt. Jälkimaku on pitkä ja erittäin miellyttävä. Dekantointi lisää tämän viinin nautittavuutta ja tarjoilulämpötilaksi suositellaan 16-18 astetta.

Sopivuus: Juustot, Linturuoat, Possu

Tiesitkö? Hochar Père & Fils –viinin dominoiviin elementteihin kuuluu Grenache –rypälelajikkeen tuoma vieno makeus, siitäkin huolimatta että tämä lajike edustaa vain neljäsosaa blendin kokonaisuudesta.

Joulun ja uuden vuoden lahjapakkaukset

Coma Vella

Coma Vellan maku on täyteläinen ja moniulotteinen; paljon tummia marjoja ja luumuisuutta. Myös kypsytyksen aikaansaamat mausteiset vivahteet ja tammen aromit ovat hienosti läsnä. Hyvä rakenne ja pitkä jälkimaku tekevät siitä oivallisen viinin esimerkiksi joulun riistaruoille.

Sopivuus: Naudanliha, Juustot, Lammas, Riista

Tiesitkö? Bellmunt del Prioratin rinteillä kasvavat rypäleet poimitaan käsin ja eri palstojen rypäleet käyvät erikseen. Vuoden Viinit- pronssimitali 2014.

Steininger Riesling

Steininger Riesling on ihastuttavan puhdas, raikas ja monikäyttöinen viini. Upean hapokkaassa maussa yhdistyy kypsän sitruunan ja aprikoosin sävyjä sekä yrttistä mausteisuutta.

Sopivuus: Aperitiivi, Kala, Äyriäiset, Salaatit

Tiesitkö? Viini-lehden Vuoden Valkoviini 2018:n (Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner) sisar.

La Gioiosa Prosecco Brut

La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut on  DOCG-laatuluokiteltu kuohuviini, joka on valmistettu 100% Glera-rypäleestä. Tuoksussa runsaasti kukkaisuutta ja persikan ja päärynän aromeita. Maku on kuiva, mineraalinen, hapokas, hedelmäinen ja raikas.

Sopivuus: Aperitiivi, Kala, Linturuoat, Salaatit

Tiesitkö? Cartizze on yksi kolmesta parhaana pidetystä Proseccon ala-alueesta. Viini on valmistettu Martinotti-Charmat  -metodilla, jonka käyttäjänä Villa Sandi on ollut uranuurtajana.

De Chanceny Brut

Tämä elegantti ja laadukas kuohuviini on erittäin kuiva, rapsakkaan hapokas ja kevyen paahteinen. Viinin maussa on miellyttävää sitrusta ja hentoa mausteisuutta, mikä tekee siitä täydellisen parin erityisesti joulupöydän kalaruoille.

Sopivuus: Aperitiivi, Kala, Äyriäiset

Tiesitkö? Kuohuviini on valmistettu samppanjamenetelmällä valikoiduista rypäleistä.

Casa Gheller Prosecco

Pehmeä ja hennon yrttinen kuohuva kuivien viinien ystävälle. Maku on raikas, hedelmäinen ja harmoninen.

Sopivuus: Aperitiivi, Kala, Salaatit, Noutopöytä

Tiesitkö? Viini valmistetaan aina Glera -lajikkeesta, jota on aiemmin kutsuttu Prosecco -lajikkeeksi. Rypäleet poimitaan arvostetulta Valdobbiadenen alueelta ja viini valmistetaan perinteitä kunnioittaen.

De Sousa Blanc de Blanc

Tämä tyylikäs samppanja on erittäin kuiva, hapokas, keltaluumuinen, kypsän verigreippinen, kukkainen, mineraalinen ja briossinen.

Sopivuus: Aperitiivi, Juustot, Kala, Äyriäiset, Salaatit

Tiesitkö? Yksi harvoista biodynaamisesti tuotetuista samppanjoista!