Pettämätön pekaani-maapähkinäpiiras

Herkullinen pekaani-maapähkinäpiiras valmistuu vikkelästi eikä vaadi suuria alkuvalmisteluja. Katso täältä resepti sekä viinisuositus!

Syntisen herkullisen pekaani-maapähkinäpiiraan kruunaa lasillinen nautinnollisen hyvää jälkiruokaviiniä.

Pekaani-maapähkinäpiiras

Pettämätön pekaani-maapähkinäpiiras

(8-10 annosta)

Ainekset

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
125 g kylmää voita
2 rkl vettä

Täyte
3 kananmunaa
150 g sokeria
60 g voita
125 g pekaanipähkinöitä
2 rkl kaakaojauhetta
300 g tummaa siirappia
50 g maapähkinävoita
ripaus suolaa

Tarjoiluun
3 dl kermaa

Valmistusohjeet

1 Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Kuutioi kylmä voi pieneksi ja nypi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2 Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

3 Sekoita kananmunat ja sokeri, sulata voi ja lisää joukkoon. Pilko pähkinät hieman pienemmiksi ja lisää ne sekä loput ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4 Kaada täyte kylmän pohjan päälle ja paista 175 asteessa 50-60 min. Tarjoile jäähtynyt piirakka kevyesti vatkatun kermavaahdon kera.

Viinivinkki

KWV Classic Collection Cape Tawny
Hedelmäistä ja pähkinäistä makeaa jälkiruokaviiniä kypsytetään 8-10 vuotta tammitynnyreissä. Täydellinen pari makeille, suklaisille jälkiruoille sekä voimakkaille juustoille.