Susana Balbo Wines – aistimatka Argentiinaan

Tangon, jalkapallon ja Che Guevaran lisäksi Argentiina on tunnettu erinomaisista viineistään – eikä suotta. Maa on täynnä hedelmällistä maaperää ja siellä vallitsee monipuolinen, viljelylle suosiollinen ilmasto.

Argentiinan länsiosassa Andien ympäröimänä, kaukana suuresta kulutusjuhlasta ja teollisuuden keskuksista, sijaitsee viinitiloistaan tunnettu Mendozan maakunta. Alue on varsinainen viiniharrastajan keidas, sillä siellä on lähes 1000 erilaista viinitilaa.

Talvisin korkeille vuorille kerääntyvä jää sisältää puhdasta ja raikasta vettä. Keväisin ja kesäisin tämä puhdas vesi sulaa hitaasti maahan, antaen maaperälle Andien juurella ainutlaatuisen alustan kasvattaa ja kehittää viiniköynnöksiä.

Susana Balbo Wines - argentiinalainen viinitila

Susana Balbo Wines – yhden naisen unelma

Satojen viinitilojen joukosta nousee kirkkaana tähtenä Agrelon kaupungissa sijaitseva Susana Balbo Wines. Se on paitsi argentiinalainen viinitila, myös erään määrätietoisen naisen unelmien täyttymys.

Susana Balbo on maailman arvostetuimpiin kuuluva viinintekijä. Todellinen legenda, jolla on yli 40 vuoden kokemus viinialalta. Viinialan vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi tituleerattu Balbo toteutti monen vuoden haaveensa ja perusti oman viinitilansa vuonna 1999. Taakse jäi 20 vuoden nousujohteinen ura kansainvälisissä viinialan yrityksissä.

Susana Balbon lisäksi tilalla työskentelee nuorekas ja innovatiivinen tiimi, johon kuuluvat muun muassa perustajan lapset José ja Ana. Yhteistä kaikille tilan työntekijöille on aito innostus viinintekoa kohtaan sekä kollektiivinen ponniskelu kohti uusia innovaatioita alalla.

Susana Balbo Wines - argentiinalainen viinitila

Sekoittamisen taitoa ja yhteiskunta-
vastuuta

Susana Balbo Winesille ja sen tuotteille ominaista on yksinkertainen ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri. Kaikki tilalla tähtää huippuviinien valmistukseen. Jokainen rypälelajike valikoidaan tarkkaan.

Viinien kulmakivenä on ”art of blending” eli erilaisten sekoitusten kehittäminen niin, että ne tuovat esiin kunkin lajikkeen parhaat puolet. Susana Balbon mukaan tämä sekoittamisen taito on viinintekijälle tapa osoittaa kykynsä käsitellä erilaisia aromeja ja makuja – aivan kuin taidemaalari käsittelee väripalettiaan.

Modernilla tilalla kiinnitetään erityistä huomiota 2010-luvun suuriin huolenaiheisiin: elintarvikkeiden turvallisuuteen, ympäristön kestävään kehitykseen sekä yrityksen sosiaaliseen vastuuseen.

Satokauden 2016 kuulumiset

Susana Balbo Winesilla sato 2016 tullaan muistamaan poikkeuksellisen haastavana, mutta ehdottoman palkitsevana. Yhtä kylmää ja harvaa satoa ei ole Argentiinassa nähty 60 vuoteen, kerrotaan Susana Balbon viinitilalta. Sadon kohtaloa uhkasi myös vuodelle osunut luonnonilmiö El Niño.

Viinitilalla panostetaan määrän sijasta laatuun, joten vain parhaat – ja harvat – rypäleet päätyvät kerättäviksi. Vuosikerrasta tulee siis hyvin pieni, mutta sitäkin laadukkaampi.

BenMarco Expresivo – tuhti annos Argentiinaa

BenMarco ExpresivoSuomessa Susana Balbo Winesin viineistä tunnetuin lienee BenMarco Expresivo: täyteläinen ja roteva punaviini, joka koostuu Malbecista, Cabernet Francista sekä Cabernet Sauvignonista. Tämä aito argentiinalainen sopii erinomaisesti tuhdin grillilihan sekä vahvojen juustojen pariksi. Lisätään mukaan vielä hyvä seura, niin nautinto on täydellinen. Cin cin!

 

 

 

1 comment