Tarinoita etikettien takaa: kolme kiinnostavinta viinipulloa

Valitsetko viinisi etiketin perusteella? Siinä ei ole mitään pahaa. Etiketti voi antaa osuvan ensivaikutelman siitä, millainen viini on kyseessä. Tarina viinin ja etiketin taustalla toimii keskustelun herättäjänä etenkin, jos viet komeaetikettisen pullon juhlaviemiseksi tai lahjaksi. Tässä artikkelissa esittelemme kolme hienoa etikettiä sekä tarinat niiden taustalla.

Porta 6 2015

Hienoimmat etiketit: Porta 6

Hinta 10,40 €

Katso tuote Alkossa

Porta 6 -punaviini on innovatiivisen Vidigal Winesin uusinta uutta. Viini maistuu kaikille kaukokaipuuta poteville, joiden sydämen Portugali, ja erityisesti sen eläväinen pääkaupunki Lissabon, on vienyt.

Perinteisen etiketin tilalle on piirretty tyypillinen Lissabonin vanhan kaupungin näkymä: kapeat, kuvaukselliset kadut, kujat ja rakennukset, joiden välissä keltaiset raitiovaunut mahtuvat kuin ihmeen kaupalla kulkemaan.

Kapsyylin kissa taituroi kitarallaan ja itkee laulaessaan surullista fadoa eli laulutyyliä, josta Portugali on tunnettu. ”Cheira bem, cheira a Lisboa” – ”Tuoksuu hyvältä, tuoksuu Lissabonilta.”

Herra ovi kuutosen edessä grillaa anjovista tyypilliseen paikalliseen tapaan. Kalan käry nousee yläkerran rouvan pyykkeihin, eikä hän ole tästä kovin innoissaan…

Porta 6 -viinit vievät sinut suoraan metropolin letkeään sykkeeseen. Saúde!

 

NBNC 2014Hienoimmat etiketit: NBNC 2014

Hinta 9,40 €

Katso tuote Alkossa

NBNC on kiinnostava ja kohtuuhintainen punaviini, jonka nimi kertoo kaiken oleellisen: nimi on lyhenne sanoista No Branding No Cry.

Pullon etiketin on suunnitellut paikallisessa kuvataidekoulussa opiskeleva nuori taitelija yhdessä viinin tuottajan, Vidigal Winesin kanssa.

Viinin tarina on kerrottu pullon kantaaottavassa etuetiketissä. Tarkoituksena on ollut suunnitella muista viineistä erottuva ja huomiotaherättävä etiketti, jolloin säästetyt markkinointikulut voidaan käyttää viinin valmistukseen ja kehitykseen. Tuottajan tavoitteena onkin tehdä parasta mahdollista viiniä ilman, että osa viinin tekemiseen käytettävissä olevasta budjetista menisi markkinointiin tai mainostamiseen.

Viini sopiikin kaikille kapinallisille, jotka eivät halu mainosmaailman ohjailevan viinivalintojaan.

 

Steininger Grüner Veltliner Reserve Loisiumweingarten 2015steininger-gruner-veltliner-loisiumweingarten

Hinta 18,40 €

Katso tuote Alkossa

Upea valkoviini, jonka etiketti kutkuttaa taiteen ja arkkitehtuurin ystäviä – ja jonka raikas maku kutkuttaa ihan kaikkia. Pullon koristeellisen etiketin on suunnitellut mies Kiasman takana, eli kuuluisa arkkitehti Steven Holl.

Steiningerin viiniperhe alkoi suunnitella yhdessä naapureidensa kanssa isoa Loisium-projektia.
Projektin päämääränä oli rakentaa spahotelli ja vinoteekki Steiningerin viinitalon takapihalta alkavaan rinteeseen. Rinteessä kasvaa myös Grüner Veltliner -lajikkeen köynnöksiä tarhalla, jonka nimi on Loisiumweingarten.
Naapurin rouvalla oli yhteyksiä Steven Holliin, kuuluisaan newyorkilaisarkkitehtiin, joka pitkän suostuttelun jälkeen lupautui kuin lupautuikin hotellinsuunnitteluhommiin.

Lopputuloksena on huippumoderni hotelli ja upea vinoteekki, josta lähtee reitti maanalaiselle elämyskierrokselle ja kotiseutumuseoon. Grüner Veltliner Loisiumweingarten sai kunnian kantaa etikettiä, johon on kuvattu Steven Hollin ensimmäinen luonnos uudesta spahotellista ja keskellä rinnettä olevasta vinoteekistä.

Vihreät rivit kuvaavat viinitarhaa. Ylärinteen rakennus on spahotelli, jonka pihan keskellä on uima-allas. Uima-altaan ympärillä ja viiniköynnösten keskellä on lepotuoleja, joissa voi nauttia Itävallan auringosta. Spassa voi pulahtaa vaikkapa viinikylpyyn!

Keskellä rinnettä on ultramoderni ja harmaana kiiltävä vinoteekki, jossa myydään Steiningerin valmistamia viinejä. Rakennus on päältä alumiinia ja sisäpuolelta se on päällystetty korkilla. Sisään mennessä tuntuu aivan kuin olisi astumassa jättiläismäiseen viinipulloon.

Etiketin alareunassa oleva punainen graafinen kuvio kuvaa maanalaisia kellariverkostoja, joita alueella riittää kilometrikaupalla.

Tämän viinin raikas maku vie sinut virtuaaliselle ja kulturellille matkalle Itävallan kauniisiin maisemiin. Prost!