TOP 4: Pääsiäisviinit

Katso 4 parasta viiniä pääsiäisaterialle.

Pääsiäisen ruokapöytä on pullollaan erilaisia makuja, jolloin myös viinien valintaan tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Eteläafrikkalaisen, tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävän KWV:n valikoimasta löydät sopivan ja loistavan hinta-laatusuhteen viinin pääsiäisaterian jokaiselle ruokalajille.

Katso myös kolmen ruokalajin moderni pääsiäisateria viinisuosituksineen!

Parhaat pääsiäisviinit joka ruokalajille

Helppo valkoviini alkuruoalle ja noutopöytään

KWV Chenin Blanc 2017 hanapakkaus (29,90 €)

Mikä? Mahtavan monikäyttöinen valkoviini, joka sopii niin salaattien, kalaruokien kuin pikkusuolaistenkin kanssa nautittavaksi. Iso hanapakkaus tyhjenee varmasti aterian aikana, sillä tämä viini on helposti lähestyttävä ja monia miellyttävä, joko ruoan kanssa tai ihan yksinään.

Minkä kanssa sopii? Hyvin viilennettynä lohipiirakan, raikkaan juustosalaatin ja muiden alkuruokien kanssa.

 

Rotevat lammasviini pääruoan kanssa

Lammas on voimakkaan makuista lihaa, joka vaatii seurakseen yhtä voimakkaan viinin. Roteva punaviini runsailla tanniineilla on varma valinta – ja niitähän KWV:llä riittää.

 

Cathedral Cellar Triptych 2013 (18,90 €)

Mikä? Roteva ja voimakas punaviini, joka muistuttaa Ranskan Bordeaux’n klassisia punaviinejä. Täyteläinen, elegantti ja runsas viini jossa maistuvat mustaherukka, kirsikka sekä myös minttu. Tasapainoiset, tuntuvat tanniinit sekä pitkä jälkimaku. Cathedral Cellar Triptych on KWV:n valikoiman parhaimmistoa – siihen kelpuutetaan vain parhaiden tynnyreiden sisältö.

Minkä kanssa sopii? Voimakkaiden liharuokien kuten perinteisen paistin, grillattujen lampaankyljysten tai maustetun lammaspadan kanssa.

 

Jälkiruokapöytään makeaa mahan täydeltä

Kuten pääsiäisen jälkiruoissakin, on myös viineissä valinnanvaraa. Raikkaat leivonnaiset kruunataan kulauksella makeaa kuohuviiniä, kun taas mämmi kaipaa jotakin voimakkaampaa seurakseen.

Pearly Bay Celebration Sweet (9,49 €)

Mikä? Makea ja pirteä kuohuviini, joka maussa on trooppista hedelmäisyyttä ja ihanan makeaa hunajaisuutta.

Minkä kanssa sopii? Raikkaiden pääsiäisleivonnaisten: makustele kuohuvan kanssa rahkapiirakoita, Pina Colada -kakkua tai sitrustorttua.

KWV Classic Collection Cape Tawny (14,90 €)

Mikä? Punaruskea jälkiruokaviini. Samettisessa makumaailmassa on taatelia, maitosuklaata, toffeeta, siirappia ja luumua. Miellyttävän makea Cape Tawny maistuu yleensä myös heille, jotka eivät yleensä jälkiruokaviineistä perusta.

Minkä kanssa sopii? Maista ennakkoluulottomasti mämmin kanssa. Pieni lasillinen Cape Tawnya toimii myös sellaisenaan nautinnollisena päätöksenä runsaalle pääsiäisaterialle.