TOP 6: Tämän syksyn uutuusviinit

Tutustu tämän syksyn kiinnostavimpiin uutuuksiin ja löydä uusi suosikkisi!

Suomen syksy tarjoaa parastaan uutuusviinien osalta. Alkon valikoimaan on noussut tänä syksynä toinen toistaan kiinnostavampia viinejä niin puna-, valko- kuin kuohuviinienkin kategorioissa.

Korkkiruuvi_uutuusviinit_Cannonball

Cannonball Sauvignon Blanc 2015 (20,31 €)

Mikä? Kuiva, pirteän hapokas ja täyteläinen valkoviini edustaa lajityyppiään puhtaasti ja tyylikkäästi – oman hintaluokkansa laatuviini. Trooppisen hedelmäinen, nektariininen ja hunajainenkin maku saa veden kielelle.
Alkuperämaa: Yhdysvallat
Minkä kanssa sopii? Kalatacot, sushi, kevyet pastaruoat, miedot juustot, grilliruoka
Tärppitieto: Cannonball Sauvignon Blanc on peräisin Sonoma Countysta, joka on yksi Kalifornian – ja koko Yhdysvaltojen – tärkeimpiä viinialueita.

KWV Big Bill White 2016 (11,29 €)

Mikä? Kuiva ja pirteä valkoviini, jossa maistuu raikas yhdistelmä ananasta, persikkaa ja päärynää. Kepeä ja helppo kokonaisuus, joka valloittaa!
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Minkä kanssa sopii? Lohi ja muut rasvaiset kalat, äyriäiset, feta- ja vuohenjuustosalaatit. Maistuu myös sellaisenaan.
Tärppitieto: Viini on kunnianosoitus William ‘Big Bill’ Millarille, joka oli eteläafrikkalainen sotasankari, tähtiurheilija sekä yksi viinitalo KWV:n pioneereja.

KWV Big Bill Red 2015 (11,29 €)

Mikä? Silkkisen täyteläinen uutuuspunaviini, jonka herkullinen maku yhdistää kirsikan, karhunvatukan sekä miellyttävän mausteisuuden.
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Minkä kanssa sopii? Mausteinen ruoka, lammas, nauta, kypsät juustot
Tärppitieto: Viini tulee normaalia kevyemmässä lasipullossa.

Korkkiruuvi_uutuusviinit_BarberaDasti

Ca’Bianca Barbera d’Asti 2013 (14,31 €)

Mikä? Italian auringon kypsyttämät tummat marjat maistuvat tässä rubiininpunaisessa, upean täyteläisessä viinissä, joka tulee arvostetulta Piemonten viinialueelta.
Alkuperämaa: Italia
Minkä kanssa sopii? Nautiskele (perjantai)pizzan, tapaslautasen tai pasta-annoksen kanssa. Sopii myös pitkään hautuneiden pataruokien kylkeen.
Tärppitieto: Italiassa Barbera-viinit tunnetaan “perjantaiviineinä”, jotka sopivat rentoon illanviettoon.

Korkkiruuvi_uutuusviinit_Bolla

Bolla Prosecco Organic Extra Dry (13,30 €)

Mikä? Heleä, pirteä ja raikas luomu-prosecco, jonka raikkaassa maussa on kypsää päärynää, viheromenaa sekä melonia.
Alkuperämaa: Italia
Minkä kanssa sopii? Toimii niin aperitiivina, seurustelujuomana kuin ruokapöydässäkin. Kokeile italialaisten klassikoiden – pizzan, pastan ja risoton – kanssa sekä hedelmäisten salaattien kyljessä.
Tärppitieto: Luomuviinin rypäleet kasvavat tarhoilla, joilla ei käytetä lainkaan kemikaaleja ja synteettisiä lannoitteita.

Korkkiruuvi_uutuusviinit_Richard_Juhlin

Richard Juhlin Non-alcoholic Sparkling Blanc de Blancs (12,90 €)

Mikä? Raikas ja elegantti – kaivattu lisä Alkon alkoholittomien samppanjoiden joukkoon! Richard Juhlin on hedelmäinen ja puolikuiva, ja siinä maistuvat omena, hunaja, päärynä ja sitrushedelmät.
Alkuperämaa: Ranska
Minkä kanssa sopii? Juhlamaljaksi tai aperitiiviksi. Ruokapöytään lohen, tonnikalan, äyriäisten, kanan ja salaattien seuralaiseksi.
Tärppitieto: Viini on kehitetty yhteistyössä maailmankuulun samppanja-asiantuntija Richard Juhlinin kanssa, ja se on myös nimetty hänen mukaansa.