TOP 6: Vapun kuohuviinit ja samppanjat

Ei vappua ilman kuohuvaa – se on selvä.

Listasimme vapun varmat viihdyttäjät ja kuplivimmat kuohuvat. Hait sitten kuivaa tai makeaa, tyyristä tai edullista, ruoan kanssa tai sellaisenaan nautittavaksi – nämä ovat kaikki loistavan hinta-laatu-suhteen valintoja. Hyvää vappua ja kippis!

Ensiluokkaista laatua kohtuuhintaan

De Chanceny Vouvray Tête de Cuvée Brut 2013 (17,90 €)

Mikä? Perinteisellä menetelmällä valmistettu Chenin Blanc –kuohuviini Loiren alueelta Ranskasta. Erittäin kuiva, hapokas, kevyen persikkainen, hennon päärynäinen ja sitruksinen maku.
Alkuperämaa: Ranska
Minkä kanssa sopii? Sellaisenaan loistava juhlamalja vaikkapa vappubrunssin alkuun. Sopii myös ruokapöytään vaaleiden lihojen sekä vähärasvaisten kalaruokien kaveriksi.
Tärppitieto: Vouvray kuuluu oman hintaluokkansa kuohuviinien parhaimmistoon. Vouvrayn edellinen vuosikerta sai Helsingin Sanomien makutestissä täydet 5/5.


Casa Gheller Prosecco Brut (12,99 €)

Mikä? Väriltään vihreään taittuva prosecco-kuohuviini. Maku on kuiva, raikas, hedelmäinen ja harmoninen.
Alkuperämaa: Italia
Minkä kanssa sopii? Miedon makuiset salaatit ja kalaruoat sekä italialaiset antipastit, maistuu myös sellaisenaan kilistelyyn.
Tärppitieto: Prosecco on noussut yhdeksi suomalaisten suosikkivappujuomista. Casa Ghelleriltä löytyy myös laadukas Casa Gheller Prosecco Extra Dry DOCG ja sävyltään vaaleanpunainen Casa Gheller Cuvée Rosé Brut.

KWV Sparkling Rose (10,49 €)

Mikä? Puolikuiva, sävyltään suloisen punainen kuohuviini. Maku on raikas, miellyttävä ja helposti lähestyttävä, ja siinä on punaisia marjoja: mansikkaa ja vadelmaa. Kuin lupaus tulevasta kesästä!
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Minkä kanssa sopii? Toimii loistavasti sellaisenaan juhlajuomana. Sopii myös pienen naposteltavan ja raikkaiden salaattien kanssa. Loistotuote ulkona pidettävälle vappupiknikille.
Tärppitieto: Valmistaja KWV on maailmanlaajuisesti arvostettu viinitalo, jonka tuotteet voittivat pelkästään viime vuonna yli 100 erilaista viinialan palkintoa ja kunniamainintaa.

 

Aitoa samppanjaa vaativaan makuun

 

De Sousa Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Brut 2012 (51,89 €)

Mikä? Uusi tuote Alkon valikoimassa! Erittäin kuiva ja tyylikäs, vaalean kullan sävyinen luomusamppanja, jonka maussa on muun muassa keltaluumua sekä verigreippiä.
Alkuperämaa: Ranska, Champagnen alue
Minkä kanssa sopii? Suosittelemme nauttimaan De Sousasta sellaisenaan nautiskelujuomana ja nostamaan sillä tyylikkään maljan vapulle.
Tärppitieto: Grand Cru -alueluokitus on Ranskassa korkein mahdollinen ja siksi luokituksen samppanjat ovat tunnetusti parhaita.

 

Collet Art Deco Champagne Brut (45,90 €)

Mikä? Hedelmäinen samppanja Colletin arvostetulta samppanjatalolta. Hapokas, todella nautinnollinen ja tyylikäs juoma, jolla on pitkä ja raikas jälkimaku.
Alkuperämaa: Ranska, Champagnen alue
Minkä kanssa sopii? Istuu monipuolisesti ruokapöytään muun muassa salaattien, äyriäisten, juustojen sekä suolaisten piirakoiden kanssa. Myös arvokkaaksi alkumaljaksi.
Tärppitieto: Collet Art Deco on voittanut lukuisia palkintoja maailman viinikisoissa. Viiniä kypsytetään vähintään 4 vuotta.

 

Makeaa ja iloista

Pearly Bay Celebration Sweet (9,29 €)

Mikä? Makea ja maukas kuohuviini, joka oikein henkii vapun iloista tunnelmaa. Maussa on trooppista hedelmäisyyttä ja makeaa hunajaisuutta.
Alkuperämaa: Etelä-Afrikka
Minkä kanssa sopii? Makeiden leivonnaisten. Tällä kannattaa huuhtoa alas munkit, donitsit ja tippaleivät ja lopuksi kilistää vapulle.
Tärppitieto: Saman valmistajan Pearly Bay Dry White oli Suomen myydyin viini vuonna 2017!