TOP 3: Itse tehty glögi

TOP 3: Itse tehdyt glögit

Vuoden synkin ajankohta ei tarkoita, että mielenkin pitää olla synkkänä. Iloa joulun odotukseen tuo, mikäpä muukaan, kuin lämmin juoma – ja nimenomaan glögi. Valmiit glögijuomat ovat kuitenkin hieman tylsiä ja kaikkihan me tekisimme glögin itse jos vain tietäisimme miten? Aivan!

Alle esittelemme kolme erilaista reseptiä, joilla teet niin tavanomaisen punaisen ja vaalean glögin, mutta myös hurmaavan erilaisen, lämpimän omenaglögin – ei muuta kuin kokeilemaan!

Punainen glögi

Kun puheeksi nousee glögi, mielikuva yhdistyy usein punaiseen höyryävän lämpimään juomaan. Yllätä itsesi ja tee tänä vuonna glögi kokonaan omin voimin – maistuuhan itse tehty aina paremmalta!

1 pullo KWC Classic Shiraz -punaviiniä
2 dl fariinisokeria
1-1,5 dl Couer du Breuilia calvadospohjainen omenalikööri
2 kanelitankoa
3 tähtianista
10 neilikkaa
3 cm pala kuorittua inkivääriä

Mittaa kattilaan viini, sokeri, likööri ja mausteet. Kuumenna glögi ja anna mausteiden uuttaa makua 15-20 minuuttia. Huom. älä keitä glögiä. Lopuksi siivilöi mausteet ja tarkista maku. Koristele esimerkiksi kuivatulla appelsiinisiivulla.

Vaalea glögi

Oletko sittenkin enemmän vaalean glögin ystävä? Tämä resepti on sinulle!

1 plo Pearly Bay Dry White -valkoviiniä
1 dl sitruslikööriä
3/4 dl vaaleaa siirappia
1–2 kpl kanelitankoa
3 kpl tähtianista
1/2 tl kokonaisia neilikoita

Kuumenna viini höyryäväksi liköörin, siirapin ja mausteiden kanssa. Siivilöi mausteet ja tarkista maku. Kaada glögi laseihin ja nauti höyryävänä. Koristele juoma tähtianiksilla!

Lämmin omenaglögi

Tämä glögi ei ole se kaikista tavanomaisin – vai oletko sinä maistanut itse tehtyä omenaglögiä? Niinpä. Tässä reseptissä omena on keskiössä ja valmis juoma on kaikkea muuta kuin tavanomainen glögi – mutta silti niin jouluinen!

12 cl Coeur du Breuil calvadospohjainen omenalikööri
12 cl Ginger Classique inkiväärilikööri
1 l Kuuma omenamehu

Mittaa ainekset kattilaan, lämmitä höyryäväksi ja juoma on valmis! Tätä yksinkertaista reseptiä voit kokeilla yksinkin, mittaa liköörit suoraan glögilasiin ja lämmitä omenamehu vaikkapa mikrossa. Lisää valmiin juoman koristeeksi kuivattu omena!

Ps. Jos haluat enemmän tammen ja tisleen makua, niin Coeur du Breuilin tilalla kannattaa kokeilla Chateau du Breuil Finea.