KWV – Etelä-Afrikan legendaarinen viinintuottaja

Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä KWV on yksi maailman suurimpia viinintuottajia.

Kyseessä on tuttu tuottaja myös monelle suomalaiselle: eteläafrikkalainen KWV nimittäin valmistaa Suomen myydyimmäksi viiniksi vuonna 2017 noussutta Pearly Bay Dry Whitea.

Etelä-Afrikan suotuisa ilmasto sekä KWV:n pitkät perinteet ja ammattitaito tarjoavat otollisen ja ainutlaatuisen kasvuympäristön rypäleille, joista valmistetaan Pearly Bayn lisäksi yli 100 muuta hyvän hinta-laatusuhteen viiniä.

Tervetuloa viinimatkalle kauniiseen Paarliin

KWV:n viinikellarit ulottuvat yli 22 hehtaarin alueelle kauniissa Paarlissa, noin 60 kilometrin päässä Kapkaupungista. Valtavat viinikellarit kätkevät sisäänsä riveittäin tynnyreitä, joissa viinejä kypsytetään ennen kauppojen hyllyyn päätymistään.

KWV:n alle mahtuu useita eri viinitarhoja ja -tuottajia sekä suuri tuotevalikoima. Siitä huolimatta laatuvaatimuksista ei tingitä. Kaikkien tuottajien ja viinitarhojen rypäleet pidetään viinitehtaassa erillään ennen lopullista sekoitusta, jotta tuotteiden korkea laatu pystytään takaamaan.

Lue lisää: Piparjuurikuhaa sekä KWV Grenache Blanc -valkoviiniä

Sadassa vuodessa pienestä osuuskunnasta maailmanlaajuiseksi mahtituottajaksi

KWV:n tarina alkoi vuonna 1918 – Nelson Mandelan syntymävuonna – kun pieni joukko paikallisia viininviljelijöitä yhdisti voimansa ja perusti osuuskunnan. Heidän visionaan oli kehittää ja parantaa paikallista viinialaa, mutta myös selviytyä Etelä-Afrikkaa koetelleesta viinin ylituotannosta sekä dramaattisesta hintojen laskusta.

100 vuodessa KWV:stä on kasvanut maailmanlaajuinen, suuri viinitalo, jonka valikoima sisältää yli 100 yksilöllistä hyvän hinta-laatusuhteen tuotetta. KWV on ollut vuodesta 1997 pörssinoteerattu osakeyhtiö ja yksi maan ehdottomasti tärkeimmistä toimijoista viinin- ja alkoholintuotannossa.

Vuonna 2015 KWV nostettiin neljättä kertaa peräkkäin maailman 50 arvostetuimman viinibrändin joukkoon Drinks internationalin maineikkaassa kilpailussa – ainoana eteläafrikkalaisena viinintuottajana.

Kestävän kehityksen edelläkävijä

KWV on ymmärtänyt, että laadukkaiden tuotteiden takana on onnellinen ja tyytyväinen viinintuottaja. Yrityksen liikeideaan on kirjattu tavoite olla yhteiskuntavastuullinen ja heikommassa asemassa olevia yhteisöjä avustava yritys.

KWV on Etelä-Afrikan ensimmäinen viinitalo, joka myöntää viininviljelijöilleen Integrity & Sustainability -sertifikaattia. Sertifikaatti takaa, että viljelijöiden toiminta perustuu rehellisyyteen ja kestävän kehityksen periaatteisiin. KWV:llä on tänä päivänä noin 30 sertifioitua viininviljelijää.

Sertifikaatti varmistaa muun muassa kemikaalien turvallisen käytön, luonnolliset keinot tuholaistorjunnassa, veden puhdistuksen ja kohtuullisen käytön, kierrätyksen, energiansäästön, turvalliset työolosuhteet sekä elintarviketurvallisuuden.

 

Laaja tuotevalikoima kattaa niin klassikot kuin kuriositeetikin

KWV:n tavoitteena on tehdä viinien monipuolinen (ja joskus monimutkainenkin) maailma ymmärrettäväksi ja helposti lähestyttäväksi.

Heidän filosofiansa mukaan ei ole oikeaa tai väärää tapaa maistella viiniä. Väliä on vain sillä, pidätkö vai etkö pidä viinistä jota juot. KWV haluaa auttaa ihmisiä tutustumaan viineihin – ilman mysteereitä, ilman pelottelua, oli lähtötasosi viininjuojana sitten mikä hyvänsä.

Tähän heidän suuri valikoimansa sopiikin kuin nenä päähän (tai siis nenä viinilasiin).

Tutustu KWV:n Suomessa saatavilla olevaan valikoimaan täällä!