Viinipullon DIY-ideat – tyhjä viinipullo hyötykäyttöön

Miten tehdä viinipullosta lamppu, maljakko tai kynttiläteline?

Miten tehdä viinipullosta lamppu, maljakko tai kynttiläteline?

Viinipullon tyhjennyttyä sitä ei kannata laittaa samantien kierrätykseen – etenkään silloin, jos sattuu olemaan kätevä käsistään tai askarteluun taipuvainen. Luovuudella, muutamalla apuvälineellä ja (edes alkeellisella) sorminäppäryydellä tyhjästä viinipullosta saa loihdittua jos jonkinlaisia persoonallisia koristeita kotiin.

Keräsimme verkosta 5 hauskaa Do It Yourself -ideaa tyhjille viinipulloille.

1. Pienen budjetin kukkamaljakko

Parhaimmillaan viinipullo on kuin taide-esine: etikettejä löytyy laidasta laitaan. Kauneimmat pullot voi säästää sellaisenaan ja käyttää niitä kukkamaljakkoina. Kapea ja korkea viinipullo on juuri sopivan muotoinen kannattelemaan myös yksittäisiä kukkia kokonaisten kimppujen sijaan. Pulloihin voi asetella myös esimerkiksi näyttäviä puun oksia.

Jos pullon etiketin esittely ei kiehdo, voi etiketin myös poistaa ja viinipullon maalata spraymaalilla tai akryylimaalilla. Anna maalatun pullon kuivua useampi päivä.

2. Joulujuomasta joulukoristeeksi

Juhlapyhien aikaan ei tarvitse tyytyä yksivärisiin pulloihin! Koristele maalatut ja kuivuneet viinipullot erilaisilla kuvilla, väreillä ja jouluisilla nauhoilla.

3. Kynttilä kupuun tai kuppiin

Viinipullon kaula taipuu myös näyttäväksi kynttiläkuvuksi – ja jäljelle jäävästä pohjasta saa vaikka tuikkukupin.

Kuva ja idea peräisin Conversation Glassilta 

Ohjeet lasipullon leikkaamiseen kotikonstein löydät muun muassa Vintagentti-blogista sekä Ylen artikkelista.

4. Viinipullosta kattolampuksi

Leikkaa pullo kahtia ja ripusta se kattolamppuun lampunvarjostimeksi. Valmiita lamppu-johtoyhdistelmiä löytyy kaupoista. Lampun tulee olla kuumentumaton led-valo sekä sen verran pienikokoinen, ettei se osu pullon sisäreunoihin ja aiheuta vaaratilanteita.

Ylen sivuilta löydät videon ja tarkemmat ohjeet lampunvarjostimen teosta.

5. Valoa pulloon

Helpompi keino nauttia tunnelmallisesta valaistuksesta on ujuttaa tyhjään pulloon nauhallinen led-valoja. Jos löydät tarpeeksi pienet lamput, ei lasia tarvitse leikata.

Henkilön Emily Bar (@emlybar) jakama julkaisu

Hauskoja askarteluhetkiä! Ja muista – pääasia ei ole täydellinen lopputulos vaan se, että saa hyvän syyn tyhjentää viinipulloja.