5 viinitärppiä Turun Ruoka- ja viinimessuille

Viisi viiniä, joita ei kannata ohittaa Turun Ruoka- ja viinimessuilla.

Suuntaatko viinimatkalle Turun Ruoka- ja viinimessuille 6.-8. lokakuuta?

Korkkiruuvi palvelee Arvid Nordquistin pisteellä C102, josta löydät laajan valikoiman eurooppalaisia ja uuden maailman laatuviinejä sekä joukon iloisia viinin asiantuntijoita.

Voit jakaa tunnelmia messuilta Instagramissa hashtagilla #korkkiruuvi #arvidnordquistviini ja tägätä meidät mukaan tunnuksella @korkkiruuvi.fi.

Nappaa tästä viisi erityisen kiinnostavaa suositusta, joita maistella messuilla!


5 viinitärppiä Turun Ruoka- ja viinimessuille

Ca Bianca Barbera d’Asti

Mainio tilaisuus maistaa syksyn hurmaavaa uutuusviiniä ennen muita!

Raikas, runsaan hedelmäinen ja hieman lakritsainen Barbera d’Asti -punaviini tulee Piemontesta Ca Bianca -tilalta. Piemonten modernit ja nuorekkaat viinit ovat kovassa huudossa muun muassa Ruotsissa ja Norjassa, joten Barbera d’Astille povataan menestystä myös Suomessa.


 

La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut

Pirskahtelevassa proseccossa piilee ikuisen kesän salaisuus, ja Turussa tarjolla on laatu-proseccoa Italian arvostetulta Valdobbiadenen alueelta.

La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut on kuiva, maultaan raikas ja kukkainen DOCG-laatuluokiteltu kuohuviini. Se valmistetaan Martinotti-Charmat-metodilla, jonka käyttäjänä La Gioiosa Cartizzen tuottaja on ollut uranuurtaja – ja edelleen yksi harvoista sitä käyttävistä tuottajista.


Cantina Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo

Kansainvälisesti erittäin arvostetun italialaisen Cantina Zaccagninin Montepulciano d’Abruzzo on lempeä ja hillomaisen marjainen klassikkopunaviini, johon on helppo ihastua. Monessa eri pullokoossa saatavilla oleva Montepulciano d’Abruzzo valmistetaan luonnonmukaisesti ja suodatetaan ilman eläinperäisiä aineita, joten se on sopiva myös vegaaneille.


 

Steininger Reserve Steinhaus Riesling 2015

Tätä ei yhdenkään riesling-fanin kannata ohittaa.

Steiningerin viinitilan Steinhaus Riesling 2015 on elegantti ja kuiva valkoviini, jossa käytetyt rypäleet ovat kaikki kasvaneet samalla Steinhaus-nimisellä viinitarhalla (single vineyard). Hapokas, hedelmäinen ja tasapainoinen maku on viinirakkautta ensi siemauksella.


 

KWV Classic Collection Cape Tawny

KWV Cape Tawny kuuluu jälkiruokaviinien kuninkuusluokkaan: vuoden 2015 Vuoden viini -kilpailun kultamitalisti, jota Viini-lehti on kuvaillut sanoilla “löytö” ja “tyylikäs huippuviini”.

Makea, samettinen ja maitosuklainen KWV Cape Tawny houkuttelee Turussa takuuvarmasti uusia ystäviä jälkiruokaviineille.