Viinivinkit isänpäivälahjaksi

Isänpäivä lähestyy, mutta ei ole hajuakaan mitä hankkia lahjaksi? Ei hätää! Lahjaa ei tarvitse murehtia liikoja, sillä alla esittelemme viisi viiniä, jotka sopivat juhlaan täydellisesti. Viinit ovat tarkoin valittu, jotta jokaiseen makuun löytyy sopiva – muhkeasta punaviinistä kevyempään valkoviiniin, kuohuviiniä unohtamatta!

Vain parasta iskälle

Piemontelaisten suosikkiviini pastan ja pizzan kanssa

Conte Ricci Barbera

Tämä monikäyttöinen viini sopii nautittavaksi ihan sellaisenaan, mutta on paikallaan myös juhlaillallisillakin. Viini on maultaan runsas ja miellyttävän marjaisa. Tuoksussa korostuvat kypsät punaiset marjat ja kevyt mausteisuus. Piemonten oma rypäle ”La Barbera” on luontaisesti hapokas lajike, mistä johtuen siitä valmistetut viinit ovatkin usein raikkaita.

Viinintekijä Simone Cortese halusi säilyttää viinin raikkauden ja samalla varmistaa, että se on pyöreän hedelmäinen ja helposti lähestyttävä. Viiniä varten Simone valitsi tarhoja, joista saadaan erittäin kypsiä rypäleitä. Conte Ricci Barberassa on muuten normaalia vähemmän histamiinia ja tanniinia!

 

Vuoden 2018 valkoviini!

Steininger Ried Loisium Gruner Veltliner

Tämäpä ei ole mikä tahansa viini – vaan viinilehden palkitsema vuoden 2018 valkoviini. Valkoviinistä pitävälle isälle tämä on taatusti mieluisa lahja!

Steininger Reserve Loisiumweingarten Grüner Veltliner 2017 viini on perinteikkään itävaltalaisen viininvalmistajaperheen taidonnäyte. Viinin rypäleet kasvavat Loisiumweingartenin viinitarhassa Loisium-museon ympärillä. Maaperä on syvää lössimaata, joka sopii täydellisesti Grüner Veltlinerille. Sanotaankin, että viini on Itävallan laatua parhaimmillaan. Kuiva, tasapainoinen ja yrttinen valkoviini on laadukas ja takuuvarma valinta johon ei voi pettyä.

Psst! Erikoisuutena pullon etiketissä on arkkitehti Steven Hollin uniikki ensiluonnos Loisiumin viinimuseosta.

Yllätä rennolla Roseella

Cerasuolo d’Abruzzo Rosé

Herkullisen pinkki viini häivähdyksellä oranssia. Viinin tuoksu lupailee erittäin hedelmäistä ja monivivahteista viiniä. Maku lunastaa kaikki lupaukset kun tasapainoinen ja runsaan hedelmäinen viini täyttää suun. Kypsien marjojen aromit ja aavistus karkkisuutta antavat viininautinnolle täydellisen loppusilauksen.

Viini suositellaan nautittavaksi nuorena, tarjoile hyvin viilennettynä. Viini sopii myös vegaaneille isille!

Huippuviini viinitietoiselle

Chateau Musar

Arvostetun viinintuottaja Chateau Musarin viinit ovat tunnettuja ympäri maailman. Tämä viini sopii laatua arvostavalle – mikä olisikaan upeampi tapa yllättää viinitietoinen isä?

Viini on väriltään tumman verenpunainen, tuoksu on täyteläinen ja aromikkaan hedelmäinen sisältäen viitteitä muun muassa mulperista, tummista kirsikoista ja luumuista. Maultaan viini on intensiivinen ja konsentroitunut elämys. Chateau Musar Red 2011 on eloisan voimakas vuosikerta ja oikein säilytettynä viini säilyy vuosikymmeniä!

Shamppanjaa isänpäivänä!

De Sousa Mycorhize Grand Cru Champagne Extra Brut

Isänpäivä on juhlimista varten, joten kuohuvat esiin!

Mycorhize-samppanja on viljelty biodynaamisesti tuottajan Avizessa sijaitsevilla tarhoilla. Mycorhize-sienirihmasto viihtyy erinomaisesti kuohkeassa maaperässä ja elää symbioosissa köynnösten juuriston kanssa. Tarhojen erityispiirre on, että maaperän muokkaukseen käytetään hevosia.

Chardonnay-rypäleistä valmistetun kuohuvan tuoksussa on pähkinää, akaasiaa, hunajaa ja vadelmaa. Tämä erittäin kuiva samppanja on maultaan runsaan mineraalinen ja hedelmäinen. Eloisat, pienet ja kestävät kuplat ovat kuin pumpulipilvi suussa!

 

Psst! Muista tarjoilla viini sille ominaisessa lämpötilassa. Lue täältä viinien oikeat tarjoilulämpötilat ja viilennysajat!